Update: Wilders niet op lijst

De Britse overheid heeft vandaag een lijst vrijgegeven van zestien personen die niet langer welkom zijn in Groot-Brittannië. De complete lijst bestaat uit 22 persona non grata, maar de namen van de ontbrekende zes personen kunnen niet worden vrijgegeven in verband met het 'publieke belang'. Dat sterkte het vermoeden dat Geert Wilders één van die zes is, maar inmiddels is bevestigd dat dit niet het geval is.
Wilders zou zich hebben bevonden in het gezelschap van een hele reeks onfrisse lieden. Op de vrijgegeven lijst staan onder meer Eric Gliebe, de leider van de Amerikaanse neonazistische beweging National Alliance, de Palestijnse haatprediker Yunis al-Astal van Hamas en de Amerikaanse pastor Fred Waldron Phelps, die '9/11' en orkaan Katrina een straf van God noemde voor het gelijkwaardig behandelen van homo's.
De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Jacqui Smith, lichtte de lijst namen vol trots toe. "Het Verenigd Koninkrijk binnentreden is een voorrecht en daarom aarzel ik niet om mensen te weigeren die onze normen en waarden ondermijnen. Wij laten zo blijken dat extremisten hier niet welkom zijn."

Bron(nen):   BBC  UK Home Office