Palestijn herdenkt de holocaust

De Palestijnse vredesactivist Aziz Abu Sarah heeft zich dit jaar voor het eerst verdiept in de holocaust. Hij raakte diep onder de indruk en vertelt er op ontroerende wijze over in een artikel op de site van de Israëlische krant Haaretz.
Samen met zijn vrouw Marie bekeek Aziz voor het eerst in zijn leven de film 'Schindler's List'. Hij werd door de film geraakt op een manier 'die ik niet kan beschrijven'. "Het was onmogelijk te vechten tegen de tranen die over mijn wangen stroomden", aldus Aziz.
Naast het bekijken van 'Schindler's List' bezocht Aziz ook het Yad Vashem monument en het Holocaust Museum in Jeruzalem. Hij was diep geschokt door de foto's en teksten die hij daar aantrof. "Ik kon niet geloven dat mensen zulke verschrikkingen konden plegen."
Aziz besprak zijn ervaringen met zijn joodse vrienden en zegt dat hij hen nu beter begrijpt. "Ik begrijp nu waar deze mensen vandaan komen en kan invoelen waarom zij denken dat de hele wereld tegen hen is."
De Palestijnse vredesactivist kan niet anders dan geloven dat er ooit vrede komt tussen Israël en de Palestijnen. Hij verwijst daarbij naar Oscar Schindler en doet een oproep. "Schindler had er alles voor over om het leven van één extra onschuldige te redden. Hoeveel levens kun jij redden?"

Bron(nen):   Haaretz      

16 Reacties Doe mee met de discussie →