There’s something rotten in the State of England

In de Britse politiek waait een gure wind. De regering onder leiding van Gordon Brown komt steeds opnieuw in opspraak met 'kleine' zaken (nogal wat politici hebben teveel onkosten gedeclareerd), en ligt onder vuur in het parlement en de media. 
Steve Richards van The Independent ging op onderzoek uit in Westminster (het Londense paleis waar het parlement zetelt) en schreef daar vandaag een mooie reportage over. 
Misschien dat die kleine malversaties zo belangrijk worden gevonden, omdat de grote zaken (Engeland en de crisis) niet in orde zijn. En premier Brown niet de indruk wekt dat hij het land uit het moeras zal trekken.
De geur van corruptie is bijzonder hardnekkig en Richards meende steeds dat hij op een begrafenis was, terwijl hij zich toch gewoon tussen parlementsleden ophield. Menigeen is schrikachtig en de gebruikelijke grappen en grollen laten de meesten achterwege. Er gaan geruchten dat een dezer dagen misschien wel tien ministers zullen aftreden, en dan onvrijwillig. Normaal doet iedereen zijn uiterste best om in het nieuws te komen maar het Kamerlid dat deze week niet in de krant of op tv werd genoemd, prijst zich bijzonder gelukkig. 
There is something rotten in the State of Engeland. 
'Hoe gaat het?' vraagt Richards aan een niet nader genoemd Kamerlid. 'Dat kan ik pas zeggen als ik de krant van morgen heb gelezen,' is het antwoord.

Bron(nen):   The Independent