Eén vrouw vangt 50 vluchtelingen op

Een Pakistaanse vrouw vangt in totaal 50 mensen van 5 verschillende families op in haar kleine huisje in de Swat Valley, het gebied waar het Pakistaanse leger hevige strijd levert met de Taliban. Dat is te zien in een kort filmpje op de website van CNN, dat hiermee het menselijke drama achter de oorlog in Pakistan laat zien.
Het huisje van de Pakistaanse vrouw bestaat uit twee kleine kamertjes, waar de 50 mensen proberen te overleven. Ze piekert er echter niet over om ze weer weg te sturen. "Deze mensen kunnen geen kant op."
De 50 mensen in het filmpje horen bij de in totaal 1 miljoen inwoners van de Swat Valley die op de vlucht zijn geslagen. Veel vluchtelingen liepen dagenlang aan één stuk door en sliepen ‘s nachts op de grond.
Een groot deel van de 5 families die in het filmpje te zien zijn bestaat uit kinderen. Een 10-jarig jongetje zegt dat hij z’n huisdier, een kip, nog het meeste mist. De 9-jarige Nadia legt nog eens uit waarom ze op de vlucht is. "Er waren Taliban bij ons en die zijn eng. Ze houden ervan om mensen te slaan."
Vluchtelingenorganisaties waarschuwen intussen dat het aantal vluchtelingen zo groot aan het worden is, dat een tekort aan voedsel en de uitbraak van ziektes dreigt.

Bron(nen):   CNN Video