Er komen minder dames in de rosse buurt

In de hele wereld is het bekend: de rosse buurt van Amsterdam. Maar er gaat iets veranderen. Nu nog begint de rosse buurt bij de Amsterdamse Nes en eindigt vele rode ramen later in de buurt van de Nieuwmarkt. Het Amsterdamse gemeente bestuur wil het gebied sterk beperken. En dat lijkt er nu ook echt van te kunnen gaan komen.  Een nieuw bestemmingsplan werd vandaag door de Raad van State opnieuw goedgekeurd. Amsterdam wil de prostitutie gaan concentreren rond de Oude Nieuwstraat en de Oudezijds Achterburgwal. "Dit leidt niet alleen tot een beter ondernemers- en woon- en leefklimaat in het concentratiegebied, maar ook daarbuiten", valt volgens Nu.nl in de uitspraak te lezen. Als gevolg van dit besluit moeten 100 ramen van eigenaren en exploitanten in 26 nog actieve raambordelen sluiten. Zij verloren vandaag het beroep dat zij tegen het nieuwe bestemmingsplan aanspanden.
"Het stadsdeel heeft aannemelijk gemaakt dat de concentratie van raambordelen bijdraagt aan een betere beheersing van de raamprostitutie en efficiënter toezicht en handhaving mogelijk maakt", meent de hogere bestuursrechter. De rosse buurt verdwijnt dus niet, maar hij wordt een stuk kleiner. En dankzij al die toeristen dus nog drukker

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  En de meiden zullen dus wel weer de illegalliteit in verdwijnen, net zoals in Utrecht gebeurt. Daar kunnen ze ten minste ongezien uitgebuit worden, hebben foute pooiers lekker makkelijk volledige controle over deze dames, zullen ziekten en drugsgebruik wel toenemen, evenals mensenhandel etc.

  Wat een kop in het zand politiek!!

  De situatie nu is zeker niet ideaal, maar deze stappen zorgen er alleen maar voor dat het verergert. Zolang de behoefte er is, zal prostitutie bestaan. Als het goed geregeld is, zijn de uitwassen in de hand te houden (relatief), als je het de onderwereld in duwt door de legale plekken te sluiten zal de situatie alleen maar verslechteren.

 2. JerushaG

  Men heeft in het verleden gedacht door de prostitutie te legaliseren dat er dan minder criminaliteit zou plaatsvinden rondom dat “beroep”. Het heeft echter niets uitgehaald. Het zal altijd gluiperige, onverschillige, laagwaardige figuren aan blijven trekken. Waarom? Omdat het ook geen normaal beroep is, maar een beroep dat alleen verharde, beschadigde vrouwen kunnen uitoefenen. Dat trekt altijd criminele figuren aan. Een normale vent, die op een gezonde manier met seksualiteit omgaat, binnen een liefdesrelatie, wil niet eens naar een hoer. Je bent ziek in je kop als je daar wél toe in staat bent. En dat gelul van “het heeft altijd bestaan”, “het is het oudste beroep van de wereld” en “vertrutting van de maatschappij” is alleen maar het zoeken naar slappe excuses en rechtvaardiging door heren die het verdommen om zichzelf te beheersen.
  Moord en verkrachting hebben ook altijd bestaan, maar dat wil niet zeggen dat we het dan maar moeten accepteren. Prostitutie is, en blijft, uitbuiting van een vrouw, van haar lichamelijke en persoonlijke integriteit. Van haar waardigheid als mens.
  Wil je neuken? Zorg dat je de sociale vaardigheden in huis hebt om een vriendinnetje te krijgen. Als je zegt “ja maar, ik wil geen vriendinnetje, ik wil alleen maar neuken”, dan heb je je handjes – of koop een meloen, voor mijn part – en doe-het-zelf en misbruik er geen ander mens voor. Ja, ook als je er voor betaalt, misbruik je zo’n vrouw. Het zijn vaak vrouwen die door het verleden zwaar seksueel beschadigd zijn, waardoor ze in staat zijn niets meer te voelen in hun lichaam.
  Heb je zo obsessief last van teveel aandrang dat je gevoel van schaamte en voor moraal zo drastisch zakt dat je er niet vies van bent om schimmige straatjes op te zoeken om je behoefte te bevredigen, dan heb je een abnormaal testosteronniveau, en moet je daar iets voor slikken.
  Want nee, het is niet acceptabel om naar de hoeren te gaan. Je bent niet helemaal goed in je hoofd als je dat normaal vindt.
  Net zoals we langzamerhand zijn gaan inzien dat slavernij mensonterend is, moet er een mentaliteitsomslag komen voor wat betreft die zogenaamde “ruimdenkendheid” aangaande prostitutie.
  Heel goed dat Amsterdam de rosse buurt kleiner maakt – wat mij betreft mag het helemaal verdwijnen. Het is een deprimerende, naargeestige toestand die drijft op mensen die een armoedige, kille, gestoorde beleving van seksualiteit hebben.

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Na afloop van de Ramadan is het altijd enorm druk in de Amsterdamse hoerenbuurten heeft U een verklaring/oplossing? voor de nood van deze religieuze jongelieden.

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    Ja. Gewoon zichzelf rukken. Hebben ze helemaal geen andere handen voor nodig. (Stelletje onbeheerste, vrouwen minachtende slappelingen…)

    (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
    • Niegol

     En nu u toch gaat schelden, u bent een kleingeestige, moralistisch dwangmatige neuroot, die geen respect voor andersdenkenden heeft.

     leuk he, als mensen zonder achtergrond kennis zulke dingen over u zeggen?

     U doet het zelf immers ook.

     (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Tuurlijk vinden en zeggen mannen zoals u dat. Verbaast me helemaal niks. Maar het laat me ook volledig koud. Ik hecht geen enkele waarde aan uw goed- of afkeuring. Want, wie bent u nou helemaal dat ik waarde moet hechten aan uw mening over mij?…

      (in antwoord op Niegol)
     • Niegol

      Wie ik ben?
      een medemens met een mening die iets anders is dan de uwe.
      Maargoed, u heeft al duidelijk laten zien dat u daar geen enkel respect voor heeft en alleen naar uw eigen mening wenst te luisteren.

      Wat een goed mens bent u zeg!

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Ik zal me een beetje gelegen laten liggen wat iedereen van mij en mijn mening vind. Dat maakt je wel een ontzettend afhankelijk mens, als je zo in elkaar steekt.
      Ik hoef uw mening helemaal niet te respecteren. Ik kan hem wel tolereren. Of gedogen. Of gewoon mijn schouders ophalen. Wat ik wat u betreft doe. Ik heb alleen een indruk van u aan de hand van uw Disqus schrijfsels, en daar ben ik niet erg van onder de indruk. Dus kan het me ook niet schelen wat u van mij vindt. (Ik denk dat ik me pas zorgen zou maken als ik wél uw goedkeuring krijg.) Sommige mensen ben je nu eenmaal liever kwijt dan rijk. Prima toch, u uw kringetje, en ik het mijne. Zolang ik maar niet in die van u hoef te verkeren, doet, en vindt, u maar lekker wat u niet laten kunt.

      (in antwoord op Niegol)
     • Niegol

      haha,

      Chill…

      Pilll…..

      😉

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Beetje last van selectieve verontwaardiging, hè. Je weet wel, van de splinter en de balk. Ga jij dus eerst zelf maar eens het goede voorbeeld geven.

      Ik neem het het juist op voor de vertrapten en onderdrukten en bekritiseer degenen die (indirect) misbruik maken van hun kwetsbaarheid en hun ogen sluiten voor de ellende die zij, en ook degenen met hun stilzwijgend toestemmen, veroorzaken. Ik trap dus degenen die juist ánderen naar beneden trappen. Daarmee hemel ik mezelf helemaal niet op. Waarom zou ik?

      En van oprecht feminisme heb jij duidelijk geen enkel verstand, want die hebben een grote hekel aan mannen die vrouwen op welke manier dan ook onderdrukken en misbruiken. Ook als dat indirect is.

      Zo, en nu gaan wij lekker eten en genieten van een zwoele zomeravond.

      (in antwoord op Niegol)
     • Niegol

      Bwaaahahahahahaaaa!!!
      Arrogantttttt!!!!

      succes ermee snoes, en vergeet niet t raam open te zetten, er stinkt iets (hint, je bovenlip :P)

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Moet ik nou gekwetst zijn door deze infantiele trollentaal?… Ik ben juist enorm opgetogen dat je nog even bevestigt dat ik zo’n scherp inzicht had met wie ik te maken heb.
      Nu begrijp je dus ook waarom ik je mening niet serieus neem. Vroeg of laat verraadt iemands frustratie en gekwetste ego altijd zijn ware aard. Heerlijk, als mensen zo voorspelbaar zijn!

      (in antwoord op Niegol)
     • Niegol

      Hahaha, je hebt t er zo te zien toch maar moeilijk mee.
      En maar proberen je gelijkje te halen.
      Welterusten lieverd 😉

      (in antwoord op JerushaG)
     • JerushaG

      Arme jongen, je blijft er maar op los interpreteren, hè. Nu heb ik het “er weer moeilijk mee”. Je hebt wel een ontzettend hoge dunk van jezelf en de gevolgen van je eigen gedrag, hè.
      Tjonge, wat heb jij een méga groot bord voor je kop, zeg. Totaal geen zelfinzicht!
      Zie je dan niet in hoe beklagenswaardig je bezig bent?… Ik was gisteravond al klaar met je, maar je gááááát maar door met je ziekelijke zucht naar geldingsdrang. Je aandachtsgeilheid kent werkelijk geen grenzen. Je wordt nu een beetje een irritante mug die maar niet op weet te houden met zijn gezoem. Dus ksssstt!!!

      Ik reageer ook vanaf nu niet meer op je dwangmatige aandachttrekkerij. Ben nu wel klaar met je.
      Ik ga lekker uit lunchen en genieten van een héérlijke dag!!

      (in antwoord op Niegol)
  • Templein

   Criminaliseren van betaalde liefde is geen oplossing. Beter goede omstandigheden creëren/faciliteren dan mensen elke uitweg ontnemen.
   Criminaliteit bínnen de prostitutie dient wel strafbaar te blijven. Vrouwenhandel is daar een vreselijk voorbeeld van.
   Als u seksueel beschadigde vrouwen noemt om uw argument kracht bij te zetten: het is juist hun kracht om de regie terug te nemen en geld voor seks te vragen. Dat is hun vrijheid en hun recht als mens.

   (in antwoord op JerushaG)
   • JerushaG

    Prostitutie zelf ís al een vreselijk omstandigheid. Het zal altijd de zelfkant aantrekken. Altijd. Wees niet zo naïef. Er zullen altijd foute gasten blijven die er brood in zien. Ook haalt het het slechtste in mannen naar boven (“ik betaal er voor, dus ik wil waar voor mijn geld”). Denk maar niet dat ze enig respect hebben voor een prostituee. Hebben ze al niet eens voor meisjes die ze met mooie praatjes het bed in weten te lullen. Laat staan als ze iemand moeten betalen voor seks.

    Vrouwen zijn geen koopwaar. Dat moeten mannen gewoon in leren zien.

    En wie zegt dat psychisch beschadigde mensen geen vechters zijn?… Sommigen worden juist enorm straatvechters van de harde omstandigheden die ze hebben ervaren. Omdat ze zogenaamd goed voor zichzelf op lijken te komen – soms zelfs een grote bek hebben, hoef je daarom geen medelijden met ze te hebben?…

    Er zullen altijd schoften en slappe lullen zijn die een kick krijgen van naar een hoer gaan. Maar ze zullen nooit, maar dan ook nooit, respect krijgen. Want geen enkele fatsoenlijke vrouw wil verkeren met een hoerenloper. Dat is dan de prijs die ze betalen voor hun onbeschofte, slappe gedrag. Je wordt gezien als een loser. En terecht.

    (in antwoord op Templein)
  • Niegol

   oudste beroep ter wereld.

   “je bent ziek in je kop als je daar wel toe in staat bent”

   Beetje erg kort door de bocht.

   Ik ken een aantal dames (oud studie genoten) die dit een tijdje gedaan hebben. Echt geen “verharde verknipte figuren”, maar mensen die sex als een dood normale en dagelijkse bezigheid zien. Andere moraal dan u heeft, maar ja, mensen verschillen nou eenmaal.
   Zelf ben ik nog nooit naar een prostituee geweest. Een aantal kennissen van me wel, en regelmatig. De ene is erg verlegen en komt niet aan een meid. De andere werkt en reist veel. Hij wil geen relatie.
   En een vriendin van me vind het spannend om met haar vriend samen een meisje van lichte zeden een avondje over de vloer te hebben.

   Zolang het niet onder dwang gebeurt, is er niets mis mee. En dat er duistere figuren door worden aangetrokken is zeker waar. Maar het sluiten van de rosse buurten zal dwang alleen maar vergroten, en de kansen voor de slechtwillenden alleen maar vergroten.

   (in antwoord op JerushaG)
 3. Templein

  Een geslaagde maatschappij heeft uitwegen nodig voor agressie, zoals voetbal, kunst, carnaval of rituele zondebokken. Als uitlaatklep. Misschien geldt dat deels ook voor een aantal sekswerkers en voor hun klanten.
  Het zou een hele verbetering zijn als de sekswerkers hun eigen coöperaties kunnen oprichten. Tot nu toe kijk ik met veel wantrouwen naar de overheden die meer oog lijken te hebben voor het ontcriminaliseren van vastgoed dan voor het welzijn van de sekswerkers. In Utrecht zijn de sekswerkers pardoes op straat gezet. De straat is veel gevaarlijker dan raamprostitutie.

Reacties niet toegestaan