President Assad van Syrie is een mooi account op Instagram begonnen

Syrie zit al twee jaar midden in een bloedige burgeroorlog, maar dat zou je niet zeggen als je het gloednieuwe instagramount van president Bashar al-Assad bezoekt. Er straalt vrede, vrolijkheid en voorspoed uit de plaatjes. Assad en zijn wereldwijze vrouw die handen schudden, mensen omarmen en toegejuicht worden door dankbare bewoners. Er zijn 100.000 mensen  gestorven in de bloedige strijd. En er zijn minstens een miljoen mensen verdreven van huis en haard. Maar voor Assad is de tijd gekomen om zijn mooie kant te tonen via Instagram. Hij had al een Facebook- en Twitter-account, beide met veel volgers. En aan beide is niet te merken dat er iets grondig mis is in het land van de president. Assad, zoveel is duidelijk, werkt hard aan zijn PR, schrijft de Washington Post. Hij is bezig de overhand te krijgen op het slagveld en werkt nu aan zijn internationale politieke toekomst. Daar hoort een fleurig imago bij. Hij heeft vast een gerenomeerd PR-bureau dat hem bij die poging ter zijde staat. Soms slipt er in de commentaren op Facebook of Instagram iets doorheen waardoor je kan merken dat er iets mis is in Syrie. Maar verder ziet het er gelikt uit

Bron(nen):   Washington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_cDEBEY6Kl8

  Had die Snowden ook naar toe gekund.

 2. catchit64

  Ik zou eigenlijk wel geluid bij elke foto willen horen. Hoe klinken bommen als je op je werkkamer zit?

  • brabantman

   Ik denk dat die fantastisch in zijn oren klinken. Zou ik ook vinden als ik zou weten dat er weer een stelletje ongeregeld gajes opgeruimd werd.

   (in antwoord op catchit64)
 3. Karel Kritisch

  Al Nusra/ al Qaida rebellen die mensen het hoofd afsnijden met een bot mes en een hapje van het hart van een Syrische soldaat nemen. Tja dan weet ik niet of die Assad wel slechter is? Hij is nog seculier en geen religieuze waanzinnige..

Reacties niet toegestaan