Kohl wilde van de helft van de Turken af

In 1982 - kort nadat hij bondskanselier was geworden - legde Helmut Kohl aan de Britse premier Margaret Thatcher een plan voor dat de terugkeer van anderhalf miljoen Turken uit de Bondsrepubliek naar Turkije beoogde. Volgens Kohl was West-Duitsland niet in staat om de grote hoeveelheid Turken in de maatschappij op te nemen. Uit geheime verslagen van de Britse regering blijkt volgens Der Spiegel dat Kohl het aantal Turken in West-Duitsland in vier jaar tijd wilde halveren. Turken die vrijwillig vertrokken kregen een premie mee; achterblijvers moesten verplicht Duits leren. "Duitsland heeft geen problemen met Portugezen, Italianen of Aziaten omdat zij goed integreren", aldus Kohl. Hij gaf gedwongen huwelijken en zwartwerk als voorbeeld van de grote cultuurverschillen. Een jaar na de ontmoeting tussen Thatcher en Kohl keurde het Duitse parlement een wet goed die de terugkeer van gastarbeiders moest stimuleren. Wie van de regeling gebruik maakte kreeg naast het opgebouwde pensioen een premie van omgerekend 5.500 euro mee. Uiteindelijk zouden 100.000 Turken van die mogelijkheid gebruik maken. Vandaag wonen 3 miljoen mensen van Turkse herkomst in Duitsland. Bron: Express

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jorden

  Dappere man. De Hitler schreeuwers zullen wel niet beseffen dat zij degenen zijn die een vreedzame oplossing in de weg staan. Tot het te laat is en dan huilie huilie..

 2. Herman

  Er zal nooit iets veranderen aan de kwaadaardige aard van Europeanen. Haat, afgunst en kwaad stromen in het bloed en zijn genesteld in de genen van Europeanen. Daarom waren ze ook in staat de wereld twee wereldoorlogen te schenken. Ze maken er zelfs sport van om elkaar te vermoorden en af te maken, laat staan de buitenstaanders. Mensen komen je kopt gebombardeerd land te herbouwen, wanneer het klaar is na tientallen jaren dan vraag je deze mensen om liever teug te gaan want je haat ze liever. Het is net een ondankbare baby die iedere keer de tieten van haar moeder afbijt. De goede Europeanen hebben al lang geïmmigreerd naar Amerika omdat ze ook niet vervolgd en getreiterd wilden worden door de kwade rest. Wat over gebleven is, bestaat in feite in de kern uit niet meer dan kwade geesten, uitzonderingen daar gelaten. Dit is weer terug te zien in de opkomst van allerlei fascistische en neo-nazi partijen in alle Europese landen van Griekenland tot Nederland. Goed nieuws is dat de dagen van Europa geteld zijn als een continent van enige belang. Binnen 20 jaar is Europa gereduceerd tot een derderangs continent dat nergens aan mag mee doen en vooral moet luisteren naar Azië en Amerika. Misschien dat men hier dan wel wat nederiger wordt.

  • Peter Rokers

   Nou, in Amerika gaat het ook niet veel beter. Illegalen stellen daar nog steeds niks voor ondanks pogingen van Obama om ze legaal te maken. Diskriminatie tegen anders gekleurden is daar nog veel heftiger.
   Amerikanen zijn heel agressief in deze wereld en denken nog steeds dat zij de baas zijn.
   Dat zijn ze niet meer. Er komen nieuwe verhoudingen.
   China heeft Amerika al in zijn broekzak.
   Amerika durft alleen nog maar te blaffen naar China.
   Maar dat duurt niet lang meer dan slaat China terug.

   En ik India en China is evenveel armoede als in Amerika.
   De rijken onderdrukken alles en iedereen.
   In elk land wordt gediskrimineerd.

   Het is gewoon erg triest.

   (in antwoord op Herman)
 3. Jeroen Biegstraaten

  Het ligt wel een beetje anders als dat jij schrijft Herman, als je al zo heet…
  Ik raad je aan om je bril op te zetten,of af te zetten ,kan beiden.

  • Herman

   Hoe zo Jeroen? Ik heb mijn bril al lang afgezet en zie sindsdien de waarheid beter. Getuige ervan is het feit dat je denkt dat als iemand een naam heeft die jou bekend in de oren klinkt dat die persoon onmogelijk anders kan denken dan jij denkt en samen met jou ‘die andere mensen’ moet kunnen haten.

   (in antwoord op Jeroen Biegstraaten)
   • Jeroen Biegstraaten

    Je vraagt me hoe ik daartoe kom,

    Kijk,
    Ik val nooit over schrijffouten,maar deze zin die in jouw stukje aanwezig is,lijkt zo uit een anderstalige zins opbouw te komen.
    Nu kan het zijn dat je een Engelstalige achtergrond hebt, dan begrijp ik het wel.

    “De goede Europeanen hebben al lang geïmmigreerd naar Amerika omdat ze ook niet vervolgd en getreiterd wilden worden door de kwade rest”

    Het feit alleen al dat je hele groepen mensen gewoon als hatelijke kwade geesten neerzet,getuigt van een ernstig gezond tekort aan inzicht en relativerings-vermogen.

    Ik heb het idee dat je wel erg kort door de bocht gaat en het een en ander wat door elkaar gooit,niet dat je helemaal ongelijk hebt of zo, maar als je wat meer onderzoek doet naar de achtergronden van de huidige problematiek dan kom je echt niet tot zo een conclusie als dat jij doet.

    Verder denk ik dat het een verspilling van mijn tijd en energie is om een serieus uitgewerkt antwoord neer te zetten in antwoord op jouw betoog.
    Daar je ook al meent te weten wat ik denk, wat mij beweegt en mij ook min of meer als ook zo een hater neerzet als waar je het in je betoog over hebt.

    Getuige jouw uitspraak;

    “Getuige ervan is het feit dat je denkt dat als iemand een naam heeft die jou bekend in de oren klinkt dat die persoon onmogelijk anders kan denken dan jij denkt en samen met jou ‘die andere mensen’ moet kunnen haten.”

    (in antwoord op Herman)

Reacties niet toegestaan