De Obamas deden New York

Breaking news in de Amerikaanse media: Barack en Michelle Obama zijn gisteravond uitgegaan in New York. Ze bezochten een Broadway show en hebben in de stad gedineerd. 
Het was de eerste keer dat het presidentiële stel New York bezocht en de doorgaans coole bevolking raakte toch wel een beetje van de kook. Er werd gegeten in een low key restaurant in Greenwich Village en de bezochte voorstelling vlakbij Times Square heette Joe Turner’s Come and Gone. Een van de bezoekers van de show was helemaal verrukt dat de Obama’s in het publiek zaten en had het liefst gezien dat de voorstelling was gestaakt. 
De Obamaatjes vlogen van Washington naar Kennedy Airport, namen daar de heli naar Manhattan waarna ze in een indrukwekkende colonne auto’s en omgeven door motorrijders de stad kwamen binnen rijden. Wat je noemt een ontspannen avondje uit. 
De voorstelling begon overigens drie kwartier later - dit in verband met talloze veiligheidsprocedures. Maar (ook) de acteurs waren verrukt om het hoge bezoek dat in de zaal aanwezig was. 
De oppositie had trouwens commentaar om dit dure uitje, het zijn economisch gezien immers harde tijden. 
Het zal wel. Veel belangrijker lijkt het dat ook in New York de Obama’s bijzonder veel indruk maken, en de oppositie hoeft zich bepaald niet rijk te rekenen. De magie van de nieuwe president is nog volledig intact.

Bron(nen):   The New York Times