Jemen zegt een zeer groot Al Qaida-complot te hebben verijdeld

De regering van Jemen zegt een zeer groot complot van Al Qaida te hebben ontdekt en dat is voorkomen dat het complot werd uitgevoerd. Het zou de bedoeling zijn geweest van Al Qaida om een operatie uit te voeren in Jemen waarbij het hele land zou zijn ontwricht.  Het zou het plan zijn geweest om twee steden te bezetten, om strategische havens te bestormen en gasinstallaties te bombarderen. En dat allemaal tegelijkertijd. Doelwitten zouden de zuidelijke stad Mukalla en de stad Bawzeer zijn geweest. Al Qaidatroepen verkleed als regeringstroepen hadden de operatie zullen uitvoeren. Niet duidelijk is of dit het Grote Complot is waar de Amerikanen al een paar dagen vol van zijn en die tot sluiting van vrijwel alle westerse ambassades in de hoofdstad Sanaa heeft geleid Er zijn ook geen andere bronnen dan de Jemenitische overheid die het bestaan van het complot bevestigen

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Hebben ze de opdracht uit Amerika dan niet goed gelezen dat ze dat 3 dagen geleden moesten verkondigen ? Nu staat de VS mooi voor lul voor de internationale gemeenschap.

  Stelletje amateurs daar in Jemen…

 2. kletsmajoor

  Tja… Of is al die opwinding van de inlichtingendiensten toch alleen maar om PRISM in een gunstig daglicht te plaatsen en dacht Jemen: laten wij dan van de gelegenheid gebruik maken om onszelf op de borst te kloppen met een “verijdeld” Al Quaida complot.

 3. jan bosscher

  Ja ze zullen precies op de tijd komen dat ze verwacht worden, haha, mooi niet.

 4. Captain Caveman

  Verhaal is van begin af aan erg wazig geweest.
  Waar zijn de bewijzen?

Reacties niet toegestaan