Women against Gordon

Als Gordon Brown later deze week sneuvelt als premier van Engeland en leider van Labour - en dat kan bijna niet anders - dan zullen vrouwen daar een actieve rol in spelen. In de Labourfractie in het parlement zitten veel vrouwen, 101, die een paar jaar geleden Blairs Babe's werden genoemd en dankzij Tony Blair op weg leken naar de top. Maar nu noemen velen zich, volgens The Observer Women against Gordon (WAG).
In recordtempo sneuvelde vier vrouwelijke minsters vorige week.  Jacqui Smith, de minister van binnenlandse zaken werd ontslagen samen met  Hazel Blears, Beverley Hughes en Patricia Hewitt.
En aan het eind van de week nam Caroline Flint, minister van Europese Zaken zelf ontslag en opende onmmiddellijk frontaal de aanval op Brown, die volgens haar een ouderwetse seksist is, die vrouwen gebruikt omdat het nu eenmaal modern is om vrouwen in je kabinet te hebben, maar eigenlijk alleen maar kan opschieten met mannen.
"Ik voel me misbruikt. Hij had me nodig om goede sier te maken, bijvoorbeeld bij Newsnight (de Engelse variant van Nova). Maar feitelijk hebben bij Gordon vrouwen niet veel in te brengen."
 Flint zelf baarde onder de gestaalde Labour kaders overigens nog al eens opzien door haar uitdagende fotoreportages (zie foto).

Bron(nen):   The Observer