‘Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen’

Het kabinet gaat volgend jaar waarschijnlijk ruim 8 miljard extra bezuinigen, 2 miljard meer dan eurocommissaris Olli Rehn in juni van Nederland eiste om aan de Brusselse begrotingsnormen te voldoen. Dat meldt het Financieele Dagblad. Door meer te snijden dan strikt noodzakelijk wil het kabinet geld vrijmaken om in de noodlijdende economie te investeren, aldus Haagse bronnen. Ondanks het reces komen kabinet en coalitietop vanaf deze week bij elkaar om te praten over de exacte invulling van de plannen. Woensdag komt het Centraal Planbureau (CPB) met nieuwe cijfers over de economische prognose voor 2014. De effecten van de door Brussel gevraagde extra 6 miljard aan bezuinigingen zijn daar nog niet in meegenomen. De definitieve CPB-cijfers met álle doorrekeningen worden pas op Prinsjesdag bekend.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik ben benieuwd wat onze (voornamelijk) geschiedkundigen en juristen er nu weer een potje van maken.

 2. kletsmajoor

  De overheid gaat eerst geld bij de burgers en bedrijven weghalen en dan op basis van een centralistisch plan dat geld investeren. Dat is een groot risico. Ambtenaren zijn nou eenmaal geen ondernemers (ze gaan het waarschijnlijk in windmolens e.d. stoppen).
  Het geld moet juist bij de burgers en de bedrijven blijven. Er zijn altijd slimmeriken die veel weten te maken van hun geld. Daar kunnen we dan allemaal ons voordeel mee doen. Zo komt er weer echte groei i.p.v. groei door oplopende schulden.

  PS: Voor wie nog dacht dat de VVD een liberale partij is, die weet nu wel beter. Dit is onvervalst socialistisch beleid. Kijk naar Cuba om te zien hoe succesvol dat is.

  • FantoomPARadox

   Socialistisch ? Putin is zeker ook een socialist ?
   Nee, is allemaal 1 pot nat. Ze zitten er alleen voor zichzelf en wie dat nou nog niet doorheeft is echt blind.

   Ik ben benieuwd wie ze nu WEER pakken.

   De verzekeraars hebben 13 euro terug gegeven door de winsten op de zorgpremie.
   13 euro !! Maar ze vergeten er bij te zeggen dat het basispakket weer verder is uitgekleed zodat ze hopen dat ze op de AV kunnen verdienen.

   Je blijft vanzelf bij de dokter weg uit vrees dat je niks meer te eten hebt.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 3. disqus_cDEBEY6Kl8

  Rutte en Samsom worden graag volgend jaar Maart en Mei weggevaagd.

 4. malky

  Heb ik dit jaar extra geld opzij gezet voor de Grieken, komen Rutte en Didi ook nog even hun handje ophouden, of zou dat ook voor mijn Europesche medeburgers zijn?

 5. Paulraw

  Elders lees ik:
  ”VVD en PvdA willen ook vermogens van particulieren ‘lostrekken’.”

  Ik dacht dat we van Rutte nog geld beschikbaar moesten hebben om op onze oude dag nog thuiszorg te kunnen betalen?

 6. Herman

  NL overheid moet nog eens 60 miljard bezuinigen. De Nederlandse overheid is veel te groot. Echt terug naar 180 miljard i.p.v. de huidige 240 miljard. Maar dan ook bezuinigen en dus niet de belastingen verhogen.

 7. ikookeven

  Rutte heeft een vrouw nodig! (achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw)

Reacties niet toegestaan