Nixon wilde mooie vrouwen op de kieslijst

Silvio Berlusconi is niet de enige politicus die meent dat mooie vrouwen ook op kiezers een extra aantrekkingskracht kunnen hebben. Ook de Amerikaanse president Richard Nixon vond dat de Republikeinen meer 'aantrekkelijke vrouwen' op de kieslijst moesten hebben. Dat blijkt uit bandopnames van gesprekken van Nixon die zijn vrijgegeven, en waaruit The Los Angeles Times citeert.
In een telefoongesprek met George Bush - die toen verantwoordelijke was voor de samenstelling van de kieslijst - vertelt Nixon dat hij een bezoek heeft gebracht aan de staat South Carolina waar hem was opgevallen dat er twee 'zeer aantrekkelijke vrouwen' in het parlement zaten. En alle twee nog wel Republikeins. "Mijn god," zegt Nixon vervolgens, "laten we omkijken naar nog meer. Ik denk dat een vrouw misschien ergens kan winnen waar een man dat niet kan."
De opnames uit 1973 laten ook zien dat huwelijken van mensen met een verschillende huidskleur allerminst vanzelfsprekend waren. Nixon onderstreept in een gesprek nog eens dat hij tegen abortus is, maar hij zegt ook te begrijpen dat er omstandigheden zijn waarin een abortus noodzakelijk kan zijn. "Dat begrijp ik ook wel. Wanneer je een zwarte en een blanke hebt. Of een verkrachting."

Bron(nen):   The Los Angeles Times  The New York Times