Waarom Sarah Palin opstapt? Geld?

Sarah Palin heeft afscheid genomen als gouverneur van Alaska, en gaat een nieuwe wending geven aan haar carriere. Maar de voormalige Republikeinse kandidaat voor het vice-presidentschap heeft haar landgenoten in verwarring achtergelaten over de werkelijk redenen van haar plotselinge vertrek.
Er zijn die mogelijkheden, schrijft de Amerikaanse krant The Christian Science Monitor, en die draaien alle drie om geld. Dit zijn ze:
1. Palins advocatenkosten kunnen oplopen tot meer dan een half miljoen dolar, omdat ze zich moet verdedigen tegen wel twintig aanklachten over onder meer belangenverstrengeling. Sommige van die klachten zijn serieus, anderen zijn tamelijk onzinnig.
2. Als Palin was aangebleven zouden de aanklachten Alaska hebben opgezadeld met een extra kostenpost van 2 miljoen dollar. Zegt het Palin-kamp.
3. Cashen. De voormalige gouverneur is al een contract aangegaan voor het schrijven van een boek dat haar miljoenen kan opleveren en ook op andere manier kan ze via de media haar nationale roem te gelde maken.
Palin hield gisteren een afscheidsrede, zie de tweede link, waarin ze onder meer zei dat ze aftrad omdat ze genoeg had van alle media-aandacht voor haar familie. Ze ging niet in op speculaties dat ze zich kandidaat wil stellen voor het presidentschap in 2012.

Bron(nen):   The Christian Science Monitor  The Huffington Post