Sarkozy mankeert niks!

Het Franse weekblad Le Canard Enchaine onthult vandaag dat het Elysee er aanvankelijk alles aan heeft gedaan om de ineenstorting van Nicolas Sarkozy van zondag j.l. geheim te houden. Eerder al, in oktober 2007 was hij opgenomen in het bekende Val-de-Grace (militair ziekenhuis in Parijs) en heeft dat toen met succes voor de buitenwereld verborgen weten te houden. Totdat via zijn ex Cecilia maanden later naar buiten kwam, dat de onoverwinnelijke Nicolas een moment van zwakte had gekend. 
Datzelfde patroon dreigde zich zondag te herhalen. Sarkozy was al joggend onwel geworden in de buurt van het paleis van Versailles. Aardig detail: achter dit reusachtige bouwwerk bevindt zich een klein maar schitterend paleis, La Lanterne genaamd, en sinds lange tijd het buitenverbijf van de Franse premier. Toen Sarko president werd, heeft hij La Lanterne onmiddellijk afgepikt van premier Fillon onder het mom: dit is veel te mooi om aan een ander te gunnen (de Franse president beschikt niet alleen over het Elysee, maar over meerdere paleizen in zijn grote koninkrijk). Sarkozy was zondag dus gaan joggen in de buurt van La Lanterne en buiten bewustzijn geraakt.
Onmiddellijk was de reflex van zijn medewerkers: dit moeten we voor de buienwereld geheim houden. Iedereen die er toe deed, kreeg het consigne om hier met geen woord over te reppen. 
Maar helaas!
Wandelaars in het park rondom het paleis van Versailles hadden hem zien rennen en toen er ook nog 2 helikopters aan te pas kwamen, lag het geheim op straat. Vervolgens konden enkele van zijn naaste medewerkers zich niet beheersen en gaven korte en 'goedbedoelde' reacties op vragen van nieuwsgierige journalisten. 
Le Canard weet zeker dat dit deze loslippige medewerkers zeer zal worden aangerekend. Want een Franse president mankeert nooit iets, dat moge duidelijk zijn (de presidenten Pompidou en Mitterrand hebben jarenlang gelogen over hun dodelijke ziektes).
 In le journal de Carla B., een geestige rubriek in Le Canard die wekelijks het dagboek van Carla Bruni bevat, worden de gebeurtenissen beschreven door de eega van de president.

Bron: Le Canard Enchaine