Diederiks PvdA heeft nu nog 11 zetels over….

Kiezers blijven de PvdA de rug toekeren. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden worden gehouden, kreeg de partij maar 11 zetels, eentje minder dan vorige week. Dat blijkt uit de zondag gepubliceerde enquête van Maurice de Hond. Volgens hem scoorde de PvdA nog nooit zo slecht in de peilingen. Ook coalitiegenoot VVD verliest een zetel bij De Hond. De liberalen staan nu op 19 zetels, het laagste aantal sinds 2010. In de Tweede Kamer hebben VVD en PvdA respectievelijk 41 en 38 zetels. De PVV blijft de grootste partij in de peiling met 32 zetels, 1 meer dan vorige week. SP is met 24 virtuele zetels de tweede partij van het land. D66 wint een zetel en is even groot geworden als de VVD.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  SP, SGP, D66, PvdA, CDA, VVD, PVV, PvdD, etc. Maakt niet uit hoeveel zetels zij hebben. Het is allemaal helemaal niks. Het ontbreekt deze mensen simpelweg aan capaciteit en visie.

  • Prikker

   We moeten gewoon een deelstaat van Duitsland worden, dan kunnen we dat
   zootje plucheplakkers in Den Haag gewoon naar huis sturen (zonder
   wachtgeldregeling)en als de Duitsers willen krijgen ze nog een (half
   Duits) koningshuis op de koop toe ook, vinden ze vast wel leuk… of overdrijf ik nou.

   Anywayz… ben die hele Nederlandse politiek-kliek spuugzat.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. BeelaTeismar

  De kiezer is alleen nodig in tijd van verkiezingen. Daarna gaan ze weer hun eigen gang en mag u het gelag betalen.

 3. André Somers

  Bij de vorige verkiezingen stond de PvdA een week of twee voor de verkiezingen nog op ongekend verlies. Dat is heel snel omgedraaid. De zetels worden verdeeld op verkiezingsdag, niet als Maurice weer eens aan zijn ‘pannel’ vraagt wat ze zouden gaan stemmen als er nu verkiezingen zouden zijn.

 4. Anna

  Nog 9 teveel , zooitje onbenullen , geldt overigens ook voor Rutte en zijn club .

 5. Martin Brons

  Nederland wordt eindelijk wakker!!

 6. doruss03

  Goed nieuws,de PVV de hoogste. Dat wordt onderhand tijd dat de mensen zien dat de PVV aan bewind moet komen. Ik vat er opslag eene uit de fles.

Reacties niet toegestaan