Rusland en VS bereiken akkoord over Syrië

De Verenigde Staten en Rusland zijn het in Genève eens geworden over het verwijderen en vernietigen van de chemische wapenvoorraden van Syrïe. Het gaat om een raamwerk, de afspraken worden later in detail uitgewerkt. De Amerikaanse minister Kerry en zijn Russische ambtgenoot Lavrov hebben dat bekendgemaakt op een persconferentie in Genève. Sinds donderdag hebben daar delegaties van beide landen met elkaar onderhandeld. Wapeninspecteurs van de Verenigde Naties moeten van het Syrische regime de ruimte krijgen om alle opslagplaatsen van de chemische wapens te bezoeken.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Emile cavallo

    DE VRAAG IS : wie heeft deze gasaanval uitgevoerd? Amerika of/en Rebellen.Syrie is hier niet bij betrokken heb ik via de NSA vernomen. LOL……. In het verleden is het altijd zo geweest dat de dictators er voor zorgden dat de fundamentalisten in het cachot werden gehouden met steun van Amerika.
    Dit betreft: Egypte, Syrie, Iran, Afhanistan, Pakistan, Libie, Tunesie….. Aansluitend steunt Amerika de rebellen met wapens en de dictators worden afgezet. Gevolg is dan dat de Sjieten en Soenieten en Al Quaida inclusief Hamas gerelateerde groepen elkaar proberen uit te moorden. In alle landen waar Amerika bemoeienis mee had is het oorlog. Amerika houdt de vinger aan de pap wanneer we kijken naar de olie leveranciers en de wapen industrie. Degene die zegeviert is de Muslim Brotherhood. Dit” Een Tweetje: ging bij Egypte niet op voor imam opperhoofd Obama. Egypte is nooit bewoont geweest door moslims maar door Kopten, ervan uitgaan dat ze nog leven. De Muslim Brotherhood is een terroristische organisatie en ambieert wereld dominantie eerst vanuit het midden Oosten en later naar het Westen. Vroeger te paard met een zwaard en nu via gaten in ons democratisch Stelsel. Waarom valt Obama “Sudan” niet binnen waar veel meer doden vallen door deze stammenstrijd. Er zijn daar geen belangen en er valt niets te verdienen.

  2. Floris Maaskant

    Het lijkt er op dat mijn vriend Putin zich ook aan zijn rode lijn heeft gehouden, dat hij niet zou accepteren dat de US weer in zijn achtertuin zou gaan feesten…

    http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=110043&cid=31&fromval=1&frid=31&seccatid=71&s1=1

Reacties niet toegestaan