Agnes Kant wil – misschien – minister worden

De SP wil na de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer in de regering komen. Agnes Kant zou als minister zitting kunnen nemen in zo’n kabinet met de SP. ‘Dat hangt dan af van de omstandigheden’, zegt zij in een interview met het FD.
Die kans kan volgens Kant snel komen, omdat ze verwacht dat de PvdA zich tegen verhoging van de AOW-leeftijd gaat verzetten.  ‘Door de bevolking te mobiliseren brengen we de PvdA in zo’n grote verlegenheid dat ze niet zal instemmen met verhoging, omdat haar achterban dat gewoon niet wil’, zegt de fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer.
Kant zou het prima vinden als het kabinet valt door onenigheid over de AOW. Zij erkent dat de peilingen op dit moment niet gunstig zijn voor de SP. Maar ze hoopt en verwacht dat kiezers die nu uit onvrede op de PVV van Geert Wilders zeggen te zullen stemmen, en anderen, bij echte verkiezingen terugkeren bij de SP. ‘Mensen die zich in de steek gelaten voelen, kiezen het vehikel dat hun boosheid het sterkst naar voren brengt. Maar bij echte verkiezingen moeten ze een andere afweging maken: wil ik een asociaal of een sociaal land?’

Bron(nen):   Financieele Dagblad