Teddy Kennedy & de KGB

Heeft de ontslapen senator Teddy Kennedy geheuld met de Russen? The American Thinker, een rechtse intellectuele internet publicatie, meent van wel. En niet helemaal zonder grond. 
Er is na de val van het communisme een document opgedoken in de Russische archieven waarin staat beschreven dat Kennedy ten tijde van Ronald Reagan zijn diensten aanbood aan Sovjetleider Yuri Andropov. The American Thinker bevat een PDF van het Russische document en een Engelse vertaling daarvan. Als die vertaling klopt en het document echt is, dan bood Kennedy Andropov inderdaad  aan om samen de oorlogszuchtige politiek van Reagan te ondermijnen. Ten bate van de wereldvrede.
De eerste die ooit het bestaan van het Russische document signaleerde en er uit citeerde, was de Londense Times in 1992. Het zou dus waar kunnen zijn, zoals The American Thinker beweert, dat de mainstreammedia deze passage uit het leven van de bejubelde senator hebben genegeerd. En in het klimaat van heiligverklaring dat in Amerika nu rond Kennedy hangt, lijkt er weinig ruimte voor een serieus onderzoek naar het waarheidsgehalte van de beweringen over een Russische link van Kennedy.

Bron(nen):   American Thinker