Waarom geen antwoord op PVV-vragen?

Blijkbaar is er afgelopen weken iets ernstigs misgegaan bij de beantwoording van de PPV-vragen over de kosten van niet-westerse immigratie. "Waren er soms aanwijzingen dat het allemaal erg zou tegenvallen?" vraagt Hans Roodenburg zich af op de Dagelijkse Standaard.
Het kabinet leek afgelopen weken wel van plan serieus antwoord te geven, maar zag daar vrijdag toch van af. Waarom het kabinet van mening is veranderd, wordt niet duidelijk. "Minister van integratie Eberhard van der Laan (PvdA) gaf in ieder geval geen enkele serieuze verklaring voor de weigering van het kabinet en viel terug op de versleten retoriek."
Immigranten vormen geen willekeurige bevolkingsgroep als Friezen of Amsterdammers, zoals Van der Laan nu doet voorkomen. "Hun aanwezigheid is het resultaat van overheidsbeleid."
Eerder berekende Elsevier – zie de tweede link – dat de totale kosten van niet-westerse immigratie zo’n 200 miljard euro betalen. Dit jaar zou het prijskaartje 12,6 miljard bedragen. Dan past het niet de belastingbetaler met een kluitje in het riet te sturen.
Ook Paul Lieben (Elsevier, zie derde link) denkt dat men – lees: de PvdA – is gaan rekenen en vervolgens is geschrokken van de uitkomst. Van der Laan had het eerder wel over over dweilen met de kraan open gehad, "maar de waterschade moest maar niet in volle omvang bekend worden." Geen antwoord, dat is kiezersbedrog.

Bron(nen):   Dagelijkse Standaard  Elsevier  Elsevier