SP tegen PVV: 5000 tegen 1500

Onder leiding van de SP werd in Amsterdam gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid. Onder leiding van de PVV werd in Den Haag hetzelfde gedaan. Veertig politieke partijen en maatschappelijke organisaties doen in Amsterdam mee, waaronder GroenLinks, de SP en Amsterdamse afdelingen van de FNV. De demonstranten noemen het slecht dat er wordt bezuinigd op zaken als zorg en kinderopvang, maar dat hoge bonussen, belastingontwijking en topinkomens niet hard genoeg worden aangepakt. Er waren in Amsterdam 5000 demonstranten. Op de Koekamp in Den Haag voerde de PVV voor het eerst buiten parlementaire actie. De partij had zijn aanhang opgeroepen te komen om Rutte op te roepen af te treden. Er kwamen op de bijeenkomst van de PVV volgens de NOS 1500 opdagen.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  PVV-ers durven niet, denk ik. Taboe om openlijk uit te komen voor die politieke keuze is nog best groot. Daarbij is SP beter georganiseerd, profiteert mee van oude achterban van haar voorgangerspartijen. PVV is toch die ene man en heel veel stiekemerds achter z’n rug.

 2. henkwiersma

  De SP + GroenLinks? Interessante partij dat GL: http://politiek.thepostonline.nl/2013/09/20/amsterdam-houdt-vast-aan-1500-euro-voor-deelraadsleden/

 3. islam criticus

  Onzin
  PVV demonstratie in Den Haag van start http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/pvv-demonstratie-den-haag-van-start

  in amsterdam waren er 2000 tot 3000 man bij elkaar van de sp 50+ en groenlinks met tientallen andere orginisaties .
  Pvv in zijn eentje 3000 zie link

 4. Anna

  Tja zgn. 5000 maar wel met 40 Organisatie’s erachter , nou das veel hoor !! Er waren min. 3500 demonstranten in den Haag , daarnaast zijn er enorme aantallen weggestuurd naar het Plein , volgens de politie omdat de Koekamp VOL stond , jammer voor de PVV bashers , het was enorm leuk om zoveel verschillende medestrijders te ontmoeten !

Reacties niet toegestaan