Belgische burgemeester: “Bouw een Belgische gevangenis in Marokko”

Bart de Wever, namens de Vlaamse nationalistische partij N-VA burgemeester van Antwerpen heeft een idee gelanceerd dat mogelijk ook iets is voor Geert Wilders. Hij is voorstander van de bouw van een Belgische gevangenis in Marokko. Dat zegt hij in een interview met het weekblad Humo. "Ik ben geen minister van Justitie, maar wat ik allang geprobeerd zou hebben, is om in Marokko een gevangenis te bouwen", zei De Wever. "Momenteel zitten er bijna 1.200 Marokkanen in de Belgische gevangenissen. Met hen alleen kun je een volledige gevangenis vullen." Hij denkt dat de Marokkaanse overheid wel zou willen meewerken aan zijn plan. Het zou immers honderden banen opleveren voor mensen die de gevangenen moeten bewaken. Hij klaagt het uitwijzingsbeleid in Belgie aan, dat volgens hem "zo goed als onbestaande is". "Je hebt meer kans om als niet-criminele illegaal te worden gerepatrieerd dan als illegale crimineel die alleen maar hier is om criminaliteit te bedrijven", aldus De Wever. De Wever baarde eerder al opzien met zijn voornemen het gebruik van cannabis te gaan bestrijden. Terwijl op vele plaatsen in de wereld een tendens gaande is naar legalisering, wil De Wever gebruikers weer gaan beboeten en vervolgen. Ze geven volgens hem overlast.

Bron(nen):   Vandaag      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. MoMeta

  Tja. Doe maar een gevangenis bouwen in Amsterdam voor alle Amsterdamse criminelen en eentje in Lutjebroek voor alle Lutjebroekse criminelen etc. Heeft deze burgemeester het niet druk met handtekeningen zetten onder vergunninkjes voor dakterrassen?

 2. jantje

  Ze hebben daar al gevangenissen, die zijn prima geschikt. We moeten het inderdaad outsourcen, dat is een win-win situatie, behalve voor de criminelen.

 3. Jan koolraap

  Uitstekend idee. Voor veel buitenlanders zijnde Nederlandse gevangenissen niks meer dan een goed hotel.
  Je kan er sporten en tv kijken.
  Dus laat Nederland een voorbeeld nemen aan onze buren.

Reacties niet toegestaan