Het presidentschap van Trump in 5 ontluisterende cijfers

Waarschijnlijk komt er snel een eind aan misschien wel het bizarste Amerikaanse presidentschap ooit. Het twitteren, het liegen, het schreeuwen, het schelden en het pochen, tussen het tv kijken door maakte Donald Trump een onuitwisbare indruk. Zijn presidentschap in vijf cijfers:

 1. Meer dan 20.000 leugens
  Op 9 juli 2020 werd de 20.000ste leugen van de president genoteerd. Er zijn ‘factchecker’-sites die bijhouden welke onzin Trump elke dag uitkraamt.
 2. 145 interrupties
  Het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump was misschien wel het slechtste ooit. Trump wist Biden maar liefst 145 keer te onderbreken. Tot die laatste gefrustreerd uitriep: ‘Will you shut up man!'
 3. Meer dan 3.400 keer belangenverstrengeling
  Er werden 88 politieke evenementen in een van zijn hotels of golfclubs georganiseerd. Trump verbleef 503 keer in een van zijn hotels of clubs, waarvan 303 keer enkel voor een potje golf. Nog eens 130 lobbygroepen zaten in zijn faciliteiten en 145 buitenlandse diplomaten en hun gezelschap verbleven er.
 4. Meer dan 50.000 tweets
  Tientallen keren per dag slingert Trump een tweet de wereld in. Het gaat ook 's nachts door. Vaak is hij ergens boos over of wil hij opscheppen over iets geweldigs dat hij heeft gedaan.
 5. Meer dan acht uur tv per dag
  Het is lastig om te achterhalen hoelang de president precies aan de buis gekluisterd zit, maar volgens bronnen in het Witte Huis komt het neer op zo'n acht uur per dag. Fox News is favoriet.

Bron(nen):   Newsweek