Provincie betaalt 50.000 voor studie PvdA-gedeputeerde

 Gedeputeerde Sascha Baggerman (PvdA) van provincie Noord-Holland is in september gestart met de opleiding ‘Master of Public Administration’, deze opleiding kost de provincie minstens € 50.000.
Baggerman trad medio juni dit jaar af als gedeputeerde om een signaal aan de samenleving te geven. Twee weken later wordt ze weer geïnstalleerd als gedeputeerde om volgens haar ‘de klus af te maken’. Direct na de zomervakantie begon ze aan een volledige masteropleiding.
De opleiding ‘Master of Public Administratie’ de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), bedraagt ruim 50.000 euro, inclusief de kosten voor twee maanden durend verplicht verblijf in het buitenland. De buitenlandse trips in het kader van deze opleiding gaan onder andere naar de Verenigde Staten, Australië en India. Daarnaast krijgt Baggerman voor de studie gratis één dag per week studieverlof om de lessen te volgen.
De provincie Noord-Holland heeft bevestigd dat de gedeputeerde met de kostbare opleiding is gestart. De SP-fractie in Noord-Holland neemt de zaak hoog op. Daarom zal de SP in Noord-Holland vragen stellen over de masteropleiding van PvdA-gedeputeerde Sascha Baggerman.’Ik ben er verbijsterd over dat de provincie die studie vergoedt’, zegt SP-fractievoorzitter Dago Wellink.
De Commissaris der Koningin die dit studieplan goedkeurde was uiteraard de Groenlinkser Borghouts.

Bron(nen):   Binnenlands Bestuur