‘Probleem-Wilders lost zichzelf op’

 "Ik ben in 32 wijken geweest. Maandag was ik in de Indische buurt in Amsterdam. Een vrouw met een actieverleden komt naar mij toe en zegt: die hele wijkenaanpak is allemaal geld voor nieuwe Nederlanders. Ik hoor dat vaker en leg steeds uit dat het geld is voor de hele buurt. Meteen daarna heb ik een gesprek met een op zichzelf leuk Marokkaans kereltje. Hij zegt: zie je die auto’s daar staan? Je kunt ons beter extra geld geven voordat ze in de brand gaan. Dit alles binnen twee minuten. Zo scherp ligt het dus. Praat je deze mensen naar elkaar toe, of zet je ze tegen elkaar op? Er is maar één antwoord: ik moet ze naar elkaar toepraten, " zegt minister Eberhard van der Laan vandaag in de Volkskrant.
Het ‘probleem-Wilders’ lost zichzelf op door ‘implosie’ volgens Van der Laan. "De tekenen zijn niet hoopgevend. Ik heb  mij verdiept in hoe Wilders debatteert, helaas niet met mij, want dat durft hij niet. Het punt is dat hij helemaal niet communiceert met de Kamer of het kabinet. Dat is juist zo lastig. Hij praat over onze hoofden heen enkel tegen de mensen die hij wil bereiken. Hij is een marktkoopman die de kijkers thuis tweedracht verkoopt.
‘Ik heb nog altijd het misschien naïeve vertrouwen dat als ik met hem in debat kom, het kan lukken hem ook echt aan het praten te krijgen. Dat hij dan niet alleen als een stalinorgel op mij staat te vuren, om over mij heen indruk te maken op zijn volk. Maar zoals het nu gaat, denk ik dat Wilders het probleem-Wilders zelf oplost.’ ‘Implosie. Neem het voorstel voor de hoofddoekjesbelasting. Het wordt steeds doller.’
Verder in het interview met de Volkskrant:

Bron(nen):   de Volkskrant