CDA wil niet meer meedoen: Rutte-2 verder in het nauw

Het CDA heeft de medewerking aan de begrotingsbesprekingen opgezegd. Met het CDA zou het kabinet van VVD en CDA in een keer een meerderheid in de eerste kamer hebben. "Ik zie in voorstel geen begin van aanknopingspunt om te werken aan economisch herstel zoals wij dat willen', zegt CDA-leider Buma over het voorstel dat het kabinet had gestuurd aan de oppoistiepartijen Nu het CDA is afgehaakt moet de steun komen van D66, GroenLinks en de ChristenUnie. Die kunnen in de onderhandelingen daardoor veel eisen stellen

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Ik had nog zo gehoopt dat het CDA mee zou doen, in plaats van de hijgerige leider van D66. Want daar gaat het nu op lijken. Omdat ook GL dan ook vast meedoet, betekent dat handhaving van de nivellering (iedereen even arm) en, om Pechtold een plezier te doen, verdere verhoging van de huren in de sociale en vrije sector. U begrijpt het zeker al: ik ben van mening dat huurders niets te zoeken hebben bij dit kabinet, en al helemaal niet bij D66.

  • Templein

   Alsof het CDA niet hijgt. Buma houdt nog steeds hetzelfde riedeltje, dat Rutte niet deugt als leider van ons land. Alleen spreekt hij inmiddels wat zelfverzekerder en het toontje van een zogenaamd bevlogen politicus draagt hij weer met verve uit.

   Een CDA-minister heeft trouwens destijds de woningcorporaties naar de markt gebracht. Sindsdien is er de kortetermijnvisie voor winst en weinig interesse in woonwensen van mensen.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Heldoppantoffels

    Deze korte termijnvisie is bij woningbouwcorporaties grotendeels wel verdwenen. Het probleem zit (net zoals bij banken) bij de bestuurders die moeite hebben een een lange termijnvisie te vormen. Het probleem van de woningbouwcorporaties om een goede visie neer te zetten, heeft ook wel een beetje te maken met onbetrouwbaarheid van de overheid. Regels/eisen etc veranderen op dagelijkse basis en in dergelijke omstandigheden is het ook wel wat lastig om een lange termijn visie te verzinnen.

    (in antwoord op Templein)
 2. Jan koolraap

  Dit kabinet moet opstappen. Ze stapelen fout op fout.
  Er zit geen enkele visie achter en zorgen dus voor veel onrust in Nederland.

  • Heldoppantoffels

   Agreed, dit kabinet is klote. Ik ben wel bang dat er geen redelijk alternatief is te vinden bij de reguliere partijen….

   D66 staat te trappelen om de arbeidsmarkt te hervormen, ergo ontslagrecht versoepelen. Nu is dat laatste minder dramatisch als je het tegelijk ook aantrekkelijker maakt om ouderen in dienst te nemen, maar dat doet men niet. Als je dit gegeven koppelt aan het langer doorwerken, dan heb je een mooie cocktail waarbij je met name oudere werknemers gaat veroordelen tot WW en Bijstand.
   Het huidige ontslagrecht voldoet prima! Indien je als werkgever van een medewerker af wil, is dat met huidige regelgeving ook heel goed te doen. Het punt is alleen dat een werkgever momenteel wel aan de vorming van een dossier dient doen. IN de nieuwe situatie zal het gewoon een stuk goedkoper en makkelijker worden om afscheid te nemen van een medewerker.

   Wat mij betreft is dit puur een kwestie van zorgvuldigheid die je zou mogen verwachten van een goede werkgever. De realiteit is echter dat werkgevers zich er graag makkelijk vanaf maken bij de beoordelingscyclus en een medewerker na 20 jaar volgens het bedrijf ‘plotseling’ niet meer past in de gewenste cultuur oid.
   Ik spreek uit ervaring vanaf de kant van de werkgever en ageer zo op de aanstaande wijzigingen omdat dit de positie van de werknemer enorm verzwakt. Zelf ben ik dus ook heel zorgvuldig in het benoemen van ‘knelpunten’ en handel niet zoals veel ander management door de andere kant op te kijken.

   Tenslotte verbaas ik mij over het feit dat wij (burgers) ons als makke schaapjes naar de slachtbank laten leiden. We worden op allerlei vlakken in de maling genomen, maar we komen niet in actie. Blijkbaar is er nog meer ellende voor nodig om op te komen voor onze belangen.

   (in antwoord op Jan koolraap)

Reacties niet toegestaan