70 procent van de Republikeinen denkt dat verkiezingen oneerlijk waren

De Amerikaanse presidentsverkiezingen waren niet 'vrij en eerlijk' denkt 70 procent van de Republikeinen. Er zou gefraudeerd zijn met de poststemmen en zijn geknoeid met de stembiljetten.

Volgens een poll van Politico en Morning Consult onder bijna 2.000 Amerikanen vinden na de verkiezingen twee keer zoveel Republikeinen dat er vals is gespeeld dan voor de verkiezingen. Het percentage ging van 35 naar 70 procent. Van hen denkt bijna 80 procent dat de poststemmen niet goed zijn geteld, 72 procent meent dat de stembiljetten niet deugden. Onder de Democraten is het vertrouwen een stuk groter. 90 procent gelooft dat er vrije en eerlijke verkiezingen waren.

Donald Trump blijft het vuurtje opstoken door vol te houden dat hij eigenlijk gewonnen heeft, maar bewijs voor eventuele verkiezingsfraude ontbreekt. Joe Biden is ondertussen uitgeroepen tot winnaar en treft voorbereidingen om op 20 januari aan de slag te gaan. Trump heeft nog niets van zich laten horen. 'Beschamend' noemt Biden de opstelling van de zittende president.

Bron(nen):   The Guardian