Teeven: Slachtoffers misdrijf mogen meepraten over hoeveel straf de dader moet krijgen

Het spreekrecht voor slachtoffers van misdrijven wordt uitgebreid, dat maakte staatssecretaris Fred Teeven (VVD) vrijdagavond bekend in Pauw & Witteman. In de toekomst kunnen slachtoffers op de terechtzitting ook zeggen wat ze vinden van de schuld van de verdachte, het bewijs dat in de strafzaak is verzameld en wat de straf zou moeten worden.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wat heeft dat voor zin? De onafhankelijke rechters hebben daar geen boodschap aan. Die houden zich aan de regels van Lucifer, d.w.z. extra straffen voor slachtoffers en minder straf voor daders.

  • marianne martens

   lijkt niet helemaal te kloppen, de Rechters krijgen het steeds voor de kiezen, terwijl 99% de wet volgt, zoals het behoort. Rechters en zo komt er eens in de zoveel tijd weer een Groep langs die de volkswoede over zich heen krijgt gestort. Tamelijk angstaanjagend. Teeven lijkt mij helemaal van het padje geraakt. Slachtoffers meebepalen. Wat een door en door populistische aanbeveling. het is van het zelfde allooi als wat er overal gebeurd met als voorbeeld de Gezondheidszorg waar de patient/klant/client, een enquete mag invullen over behandelaar/s. Er zijn er veel met een ernstige persoonlijkheidsstoornis, beroerd priveleven etc Raden hoe de uitslag zal zijn. Lijkt me een bezopen idee en weer een belasting voor de Rechtsstaat, die toch al wordt wegbezuinigd.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Leo

  Goed zo hr. Teeven.

  De waan van de dag regeert al.
  Nu terug naar de emotionele en tranentrekkende rechtspraak.

  Andere goede dingen uit de middeleeuwen zullen weldra volgen, zoals het meten met twee maten.

Reacties niet toegestaan