CDA wordt steeds groter, 50plus steeds kleiner

Twee opvallende feiten uit het wekelijkse onderzoek van De Hond. 50Plus verliest de helft van de virtuele aanhang en valt terug naar 5 zetels. Dat zijn er nog altijd 3 meer dan nu.  Het CDA zit de laatste weken duidelijk in de lift. Eind juni stond die partij nog op 14 zetels, nu dus op 19. Dat zijn er twee meer dan in de peilingen van De Hond van vorige week. Daarmee is het CDA voor het eerst sinds maart 2010 weer groter dan de VVD. Het CDA heeft in de peilingen met twee zetels de grootste winst. PvdA krijgt er een zetel bij en komt op 11. Ook de PVV en de SP winnen een zetel. Zij komen daarmee respectievelijk uit op 34 en 25 zetels. De overige partijen staan op hetzelfde aantal zetels als in de peiling van vorige week. D66 op 19, de ChristenUnie en GroenLinks op 6, de SGP op 4 en de Partij voor de Dieren op 3 zetels Schermafbeelding 2013-10-06 om 10.25.49

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan III Sobeski

  Zorgelijk, die 19 virtuele zetels voor D’66. Hebben nu echt zoveel mensen een “weg met mij” mentaliteit?

  • Dead Silence

   Inderdaad. Blijkbaar walgen 1.16 miljoen stemgerechtigde mensen van zichzelf en hopen op een zo snel mogelijke ondergang van Nederland.

   (in antwoord op Jan III Sobeski)
 2. Jan koolraap

  Misschien is er nog iemand die weet wat hij moet stemmen?
  Intussen wordt alles in Nederland afgebroken.

  • marianne martens

   Bij nieuwe verkiezingen ziet de lijst er misschien zo uit ( cijfers zijn te gewaagd ).
   VVD/PvdA/CDA, hoog;
   Groen Links/ Kerkelijken/PvdD; midden;
   PVV: laag te weinig voor deelname,
   50+: weggevaagd.
   literatuur: “Hoe kan ik mezelf groter maken dan ik eigenlijk ben”
   “Waar frummel ik de cijfers vandaan”
   “De respondanten krijgen eerst een leescursus en uitleg over het te volgen schema (janee)

   (in antwoord op Jan koolraap)
   • Templein

    Doet denken aan Sywert van Lienden met zijn G500 vorig jaar. Als proef kon je opgeven in welke stemverhouding drie van je voorkeuren waren. Bijv. 46 % PvdA, 24 % PvdD, 30 % SP Als ik me het goed herinner.

    Dan kreeg je van hem op de verkiezingsdag een advies wat je uiteindelijk moest stemmen om het door jou gewenste percentage te halen.

    Heb toen mijn voorkeuren opgestuurd. Nee, niet het bovenstaande. Maar ik heb er nooit meer wat van gehoord.

    (in antwoord op marianne martens)
 3. av bosman

  ben nu 70 dus heb veel verkiezingen mee gemaakt het mooie van 50 jaar geleden was,je werd door betaald? maar mogt eerder naar huis als je buiten de stad werkte. mooi meegenomen tog. maar wat ik zeker weet dat na een regeerperioede van de pvda de brokken altijt door een partij soals( cda)( kvp) in het gareel kwam. nee ik heb niets met geloof .maar geloof me het is waar.de naam politiek is voor mij een woord. van mislijding en bedrog .als een idialist als fort?( ja je weet het wel helaas was hij geen politicus )

  het was zeker anders gegaan. als politicus in de belangstelling moet je zorgen voorgetuigen om je heen,ag ja paar jaar zitten dan een mooie oude dag in het buiten land niet slegt tog

  waar maak ik mij zorgen om om mijn spelfauten doeiiiiiiiiiiiiii

  i

 4. RhodBerth

  Rechts: 75 zetels (PVV, CDA, VVD, SGP)

  Links: 45 zetels (SP, PvdA, GL, PvdD)
  MIdden: 25 zetels (D66, CU)
  En dan nog 5 voor de 50+

  Jammer dat een combinatie CDA/PVV niet meer gaat gebeuren (en al helemaal niet nu Wilders zich steeds extremer gaat gedragen)

  Zolang Wilders niet reëler wordt en zich gaat matigen is een stem op Wilders een verloren stem. Jammer, want mijn droom combinatie blijft CDA/VVD/PVV. (VVD voor het liberale, VVD/CDA voor de kleine overheid, CDA voor de macht van het maatschappelijk middenveld, PVV voor EU kritiek en Kritische houding t.o.v. de Islam)

Reacties niet toegestaan