Ster Bruni verbleekt door seks-schandaal

De Franse president Nicolas Sarkozy had zich nooit door zijn vrouw Carla Bruni moeten laten overhalen om televisiepresentator Frédéric Mitterrand een ministerpost te geven. Partijgenoten vrezen dat met Bruni ook 'bo-bo-waarden' hun intrede in het Elysée hebben gedaan. Bo-bo-waarden: bourgeois-bohemiaanse waarden, afkomstig uit de modellen en muziekwereld waarin Bruni groot is geworden.
Het presidentschap van Sarkozy wordt volgens The Independent 'serieus ondermijnd' door het schandaal rond de minister, die in een boek blijkt te hebben onthuld dat hij als sekstoerist veelvuldig het bed heeft gedeeld met jonge Thaise jongens. Mitterrand is de eerste openlijk homoseksuele minister in een Frans kabinet. Algemeen wordt aangenomen dat de minister mede op voorspraak van Bruni is benoemd.
Medestanders van Sarkozy vrezen dat de president zijn conservatieve kiezers van zich vervreemdt door de 'Frédéric-Mitterrand-Affaire'. Het boek van de neef van oud-president Francois Mitterrand uit 2005 was al een bestseller, maar wordt met andere ogen gelezen nu de minister het onlangs opnam voor regisseur Roman Polanski, die waarschijnlijk terecht moet staan op verdenking van pedofilie. Sarkozy omschreef het boek deze zomer nog als 'briljant en dapper'.
Frédéric Mitterrand heeft fel ontkent dat hij het bed heeft gedeeld met minderjarige jongens. The Independent hecht ogenschijnlijk weinig geloof aan die ontkenning. Onder de kop 'Leugenaar, leugenaar' biedt de krant een foto-overzicht van 'tien notoire leugenaars, die zijn betrapt met hun broek in brand'. 
De vier bekendsten:

1. Bill Clinton
2. Silvio Berlusconi
3. Richard Nixon
4. Bernie Madoff

Bron(nen):   The Independent