Column: Bill Clinton woedend over Nobelprijs voor Obama

De verbazing en het onbegrip over de Nobelprijs voor Barack Obama - de internationale media raken er voorlopig nog niet over uitgeschreven. Een van de leukste, zo niet het allerleukste stuk over het ongekende eerbetoon aan een president die nog geen jaar aan de macht is, staat in The New York Times. Het is een column van Maureen Dowd, die zich voorstelt hoe Bill Clinton woedend de telefoon pak nadat hij het nieuws heeft vernomen. Hij belt 'de enige persoon ter wereld die net zo rood is aagenlopen is als hijzelf'.
Clinton: "Hey kerel, ik ben het. Dit is totaal van de gekken. Kun jij het geloven?"
W: "Totaal niet, José."
Clinton: "Eerst die kwal Carter. Toen die kwal Gore. En nu President Paris Hilton. Die gast is net drie dagen aan het werk en hij krijgt de vredesprijs? Hij had de Nobelprijs voor de Chemie moeten krijgen, want chemie is het enige waarover hij beschikt. Praten over een sprookje. Dit .... is .... zo ... fout! Het wordt nog mijn dood, man. Het voelt alsof mijn hoofd uit elkaar knalt. Eerst had ik te maken met die enorme rechtse samenzwering, en nu zit ik met een enorme linkse samenzwering."
W: "Ik luister ja. Alsof zijn hoofd niet al groot genoeg is. This cat is all cage, no bird. Hij begrijpt er niets van."
Clinton: "Geen snars."
W: "Kijk, ik ben degene die woedend zou moeten zijn. Laat ik je dit vertellen, de Noorse gedoe heeft niets met hem te maken. Het is gewoon weer een nieuwe manier van die rooie rakkers om mijn erfenis door de toilet te spoelen."
Tegen die tijd is duidelijk wie W is: George W. Bush.
Voor het vervolg volg de link.

Bron(nen):   The New York Times