Witte Huis schoffeert homo’s

President Barack Obama had zaterdag nog zo zijn best gedaan de homoseksuele gemeenschap in de Verenigde Staten gerust te stellen: hij zou ervoor zorgen dat homo’s en lesbiennes openlijk voor hun seksuele geaardheid uit kunnen komen.
Twee dagen later zijn die inspanningen al vergeten, dankzij een opmerking van een medewerker van de president. Volgens die medewerker beschouwt het Witte Huis de duizenden homoseksuelen die zondag demonstreerden voor gelijke rechten, als deel van de ‘internet left fringe‘ – een links randverschijnsel dat hoofdzakelijk op internet rondwaart.
De opmerking is gemaakt tegenover John Harwood, een politiek verslaggever van CNBC. Gevraagd naar de politieke reacties op de homo-demonstratie zei Harwood dat het Witte Huis zich verzekerd weet van de steun van 90 procent van de Democratische kiezers en zich dus niet erg druk hoeft te maken over het protest. Een medewerker had tegen Harwoord ook gezegd dat ‘die bloggers hun pyama’s moeten uittrekken, zich moeten aankleden en zich moeten realiseren dat het besturen van een sterk verdeeld land ingewikkeld en moeilijk is’.
In The Washington Post doet Joseph Rocha verslag van de manier waarop hij in de Amerikaanse marine is getreiterd nadat duidelijk was dat hij homoseksueel was. De tragiek van het huidige beleid om homoseksuelen tot de krijgsmacht toe te laten als ze niet openlijk uitkomen voor hun geaardheid (don’t ask, don’t tell) leidt er volgens Rocha toe dat pestkoppen vrijspel hebben en homoseksuelen vogelvrij zijn.

Bron(nen):   The Huffington Post  The Washington Post