Jonge Socialisten doen aangifte tegen stelend raadslid

De jongerenafdeling van de PvdA gaat vanmiddag aangifte doen tegen het stelende PvdA-raadslid Bert van der Roest. Dat bericht RTV Utrecht De Jonge Socialisten doen dat samen met de JOVD, de jongerenafdeling van de VVD. De partijen vinden dat Van der Roest hier niet ongestraft mee weg kan komen. Van der Roest kwam deze week in opspraak omdat hij 40.000 euro heeft gestolen van daklozenkrant Straatnieuws. Het bestuur van Straatnieuws doet geen aangifte, omdat Van der Roest heeft beloofd alles terug te betalen. Hij wil daar ondermeer zijn wachtgeld voor gebruiken, want ook een stelend ex-raadslid heeft recht op wachtgeld. De stelende penningmeester heeft als raadslid recht op ruim 7.600 euro. Fractievoorzitter Ruben Post liet eerder weten dat van der Roest er verstandig aan doet om af te zien van de regeling.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Was dit niet een goede vriend van Hans Spektrui? U weet wel, die man die voor 15 miljoen een seizoenskaart voor het leven kreeg van Utreg.

 2. disqus_cDEBEY6Kl8

  Extreem links komt niet op voor de zwakkeren, maar vertrapt ze.

 3. Janneke van Vught

  How low can you go…

 4. marianne martens

  ongelofelijk wreed om na de publiciteit deze Judas streek te leveren. Misschien is even wachten en overleggen met meer ervaren Politici wel wenselijk ipv van een aanval in de rug.Als aanbeveling: lees eens het gedicht, Een Nieuwe Politiek van Adriaan van Dis uit 1998. o.a.Ik eis niet van een Staatsman ( KOK ) dat hij dagelijks gewoel in banen leidt, Ik eis van U als Staatsman een visie op de ingewikkeldheid.
  Vijf ontmoetingen tussen de macht en de verbeelding, schrijverspolitici. Fisie, Fisie, waar is ie, die Fisie in de huidige politiek.

Reacties niet toegestaan