Burgemeester Van der Laan heeft prostaatkanker

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is ernstig ziek. Bij Van der Laan is prostaatkanker geconstateerd,waarvoor hij een behandeling zal ondergaan in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.
Dat schrijft Van der Laan (58) in een mededeling aan de gemeenteraad van Amsterdam. Naar eigen zeggen zal de ziekte zijn dagelijks functioneren als bestuurder niet belemmeren, wellicht zal hij wat vaker afwezig zijn bij officiële verplichtingen. De behandeling vindt, naast het in kanker gespecialiseerde Antoni van Leeuwenhoek, tevens plaats in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Al langere tijd kampte Van der Laan met vermoeidheidsklachten. Maar pas onlangs werd prostaatkanker geconstateerd, dat de vermoedelijke oorzaak is van de moeheid. De kanker is niet uitgezaaid. Eberhard van der Laan is getrouwd en heeft drie jonge kinderen. Daarnaast heeft hij twee oudere kinderen uit een eerder huwelijk. Van der Laan is sinds 2010 burgemeester van de hoofdstad.  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. drsdre

  Beterschap, edelachtbare Eberhard!

 2. Janneke van Vught

  Hopelijk zijn ze er op tijd bij om erger te voorkomen en een succesvolle behandeling te starten.
  Heel veel sterkte toegewenst.

 3. Jannie Ooms

  Eindelijk heeft Amsterdam een goede burgemeester. En nu krijgt hij prostaatkanker. Wat erg voor hem. Ik wens hem en zijn dierbaren heel veel sterkte

 4. grasspriet

  De meeste oudere mannen krijgen prostaatkanker vanwege een mangaantekort in voeding. De meeste oudere mannen krijgen er nooit last van, weten het daarom niet eens en sterven er ook niet aan.

 5. rene_g

  Hoewel ik het vaak niet eens ben met hem toch heel veel sterkte toegewenst.

 6. Karel Kritisch

  Hopelijk kan hij weer kankervrij worden. Ik vind het een fijne vent en een zeer goede burgemeester. Duidelijk en principieel.

Reacties niet toegestaan