‘Peter Rehwinkel verzon de nieuwe baan in Barcelona’

De functie die vertrekkend burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) van Groningen zou gaan uitoefenen in Barcelona bestaat niet. In Spanje kennen ze de functie 'fulltime rampenmanager' niet en rekenen ze ook niet op Rehwinkels komst.
 Dat meldt het AD. Het UCLG, het internationaal verbond van gemeenten waar Rehwinkel op vrijwilligersbasis zegt te gaan werken, zegt dat de functie er ,,heel misschien in de toekomst'' komt. Rehwinkel is slechts gevraagd ,,de haalbaarheid van het oprichten van een centrum voor voorbereiding en respons bij rampen te beoordelen."
Daarvoor hoeft hij niet naar Barcelona. Er is op de langere termijn geen bureau of kantoorruimte beschikbaar, omdat volgens het ULCG leden als Rehwinkel hun taken vrijwillig uitvoeren. Zij doen dat altijd vanuit hun eigen standplaats als burgemeester, wethouder of andere gemeentelijke functie. Rehwinkel zei in Nederland dat hij in Barcelona ging werken. Er ontstond commotie omdat hij wachtgeld krijgt en omdat het er op leek dat hij dat wachtgeld ging gebruiken om zijn baantje in Barcelona te betalen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Wanneer de cv’s van alle politici eens goed doorgelicht zouden worden, komen daar vast heel veel posities/betrekkingen naar voren die nooit bestaan hebben of vervuld zijn

 2. Kattebel

  Ik begrijp nu wat hij bedoelt als hij het heeft over zijn ‘droombaan’…

 3. PaulusJ

  Is dit niet gewoon op sjiek feest vieren op andermans geld.
  In Barcelona nog wel.

  Ja onze politici hebben wel een dure smaak.

  Maar de rekeningen gaan gewoon betaald worden door dit volkje net als met de ontelbaren, vooral PvdAers, die hem voor gingen naar NY, Parijs en Londen.

 4. brabantman

  Hij schijnt een nieuw vriendje in Barcelona te hebben. Kan mij voorstellen dat hij in een leuke stad als Barcelona een aangename tijd wil doorbrengen op kosten van de belastingbetaler. Hij is immers PvdA, dsu die hebben daar RECHT op.

  • marianne martens

   Brabantman kun je mij vertellen wat er met deze site aan de hand is, is men bezig met opschonen?, wil deze site een heel nieuw decorum om zich heen hebben?, zijn ze de target ( s ) kwijt? Maakt de redactie het steeds moeilijker voor degenen die antwoorden? Zijn de onderwerpen wezensvreemd? Kiest men teveel onderwerpen? Vond het best goed om mensen met verstand van zaken te zien reageren. Kan de redactie gewoon niet eens wat uitleggen? Beetje consistent zijn in deze tijden is helemaal niet verkeerd.
   Brabantman, als je “sec’ analyseert, zonder te kijken naar de Politieke achtergrond, zijn degenen die de PvdA dienen echt het meest slim. Nee, dan de VVD met al die plofkippen, zittend en kakelend tegen elkaar aan.
   Ben het echt eens met uw reactie, de Burgemeester van Groningen heeft er een echt” narcistisch” zooitje van gemaakt.

   (in antwoord op brabantman)

Reacties niet toegestaan