"Clinton ontmoette dubbelganger Kim Jong Il"

De Kim Jong Il die Bill Clinton eerder dit jaar ontmoette, was helemaal niet de echte Noord-Koreaanse leider. Volgens de Japanse hoogleraar Toshimitsu Shigemura kreeg Clinton, die de vrijlating kwam bewerkstelligen van twee Amerikaanse journalistes, alleen een plaatsvervanger te spreken.
Geruchten als deze worden gevoed door buitengewoon grote ondoorzichtigheid van de Noord-Koreaanse politiek. Maar volgens Shigemura is het duidelijk dat de Kim die in augustus dit jaar Clinton ontving een heel andere dan de Grote Leider die zich op 5 april 2009 liet zien nadat Noord-Korea een lange-afstandsraket had getest. Kim Jong Il was sterk verzwakt na een beroerte in augustus 2008, maar had een jaar later toch een lange ontmoeting met Clinton.
De meeste specialisten kunnen moeilijk geloven dat Noord-Korea Clinton heeft laten kennismaken met een dubbelganger, maar volgens The Telegraph on Sunday er zijn wel sterke aanwijzingen dat een of meer dubbelganger regelmatig de plaats in nemen van de Grote Leider.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  The Christian Science Monitor