Hero Brinkman richt partij op voor zzp’ers

Hero Brinkman begint een politieke one-issue-partij. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Volkskrant. De nieuwe, nog naamloze partij ziet hij als een 'beweging' die zich richt op een specifieke doelgroep: kleine ondernemers en zelfstandigen. De mensen in het midden- en kleinbedrijf en de zzp'ers, 'die door de VVD enorm in de steek zijn gelaten'. "Iedereen weet dat de kleine ondernemers een land uit de recessie kunnen trekken. Maar zij hebben het meeste last van de bureaucratie, de belastingen, van de hoge BTW en van de idioot dure benzine. Er is veel verborgen werkloosheid. Wie staat er op voor die groep? Niemand." Hij zegt tegen de Volkskrant wel geaarzeld te hebben. Hij heeft een mooie baan bij de politie, die hij houdt zolang hij nog niet in de Kamer zit, en  hij heeft zijn vriendin terug ('we waren uit elkaar') en eindelijk tijd voor zijn zoontje van 6. 'Ik ben niet altijd even gelukkig geweest in de politiek', zegt hij. 'Puur zakelijk zou ik zeggen: Brinkman, niet doen. Mijn vriendin en mijn zoontje gaan voor alles. Maar ik sta ook ergens voor.'  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Als ZZP-er zou ik nooit m’n stem aan deze politieke speculant geven. Hij zit in het politieke bedrijf voor z’n eigen winst niet voor de mijne. Dat blijkt duidelijk uit zijn bonte verleden bij diverse partijen en groeperingen en het aantal keren dat hij betrapt is op laakbaar gedrag.

 2. De Staatsburger

  Hopelijk heeft het electoraat een beter geheugen dan Zero Drinkman.

 3. Janneke van Vught

  Tja, jezelf in de picture spelen doe je het makkelijkst door 1 onderwerp of groep bij de kop te nemen en dat is ‘m gelukt. Stemmen op deze meneer? Nee lijkt me een weggegooide stem.

 4. Templein

  Die partij oprichten doet hij tussen neus en lippen door met een goed salaris als politierechercheur?

  Als een actief partijlid van een bepaalde partij op de verkiezingslijst gaat staan, lijkt me dat een goede en redelijke actie. Maar iemand die zich weer moet inwerken bij de politie en dan ook alweer bezig is met een partij op te starten, dat is zorgelijk. De organisatie van een landelijke politiemacht loopt nog lang niet op rolletjes. Het werk moet op zijn minst wel serieus genomen worden.

Reacties niet toegestaan