Zwangere vrouwen neerschieten om een pakje sigaretten

Scherpschutters van Assad mikken, volgens een Engelse arts, expres op zwangere vrouwen. Dokter David Nott, die als vrijwilliger hielp in een ziekenhuis in gebied van de opstandelingen, zegt dat hij aan de lichamen van de gewonden en doden die binnenkwamen kon zien op welk lichaamsdeel die dag werd gemikt. Soms was dat de keel, soms de borst en soms waren het vooral zwangere vrouwen die werden binnengebracht; ze waren in de buik geschoten. Het gaat om mensen die ondanks de beschieting te voorschijn moesten komen om voedsel of water te halen. De dokter vertelt de Times dat er verhalen zijn dat onder de scherpschutters competities lopen. En dat je een prijs krijgt, bijvoorbeeld een pakje sigaretten, als je door het goede lichaamsdeel schiet.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  De hel is niet iets van na de dood. De hel is hier op aarde gecreëerd door de waanzin van de oorlog. Wreedheden die je voorstellingsvermogen te boven gaan. De wereld kijkt toe..

  • Peter

   Inderdaad, ja. Sommigen denken nog dat we in het paradijs leven. Maar ook hier zullen de gevolgen van die asociale oorlog voelbaar worden. Als ze al niet merkbaar zijn.
   In Irak hebben ze met uranium verarmde (of is het verrijkte ?) kogels geschoten. Niks aan de hand zeiden ze hier. Krijg je niks van als militair.
   Jaren na de inval en zogenaamde verovering van Irak weet men nog steeds niet wat men daar meemaakt.

   De mensheid maakt zichzelf kapot. Nog 1 klap. Die nadert gauw en dan wordt het net zo’n dode planeet als mars.

   We zwijgen nog maar over de onthoofdingen. Dit staat ons ook te wachten.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Karel Kritisch

    Nou Peter dat de aarde zoals mars zou worden hoef je je geen zorgen te maken. Het leven op aarde heeft ergere rampen overleefd dan de mens. Alleen moet de mens begrijpen dat als wij onszelf niet corrigeren de natuur dat voor ons gaat doen. Het natuur roei je echt niet zomaar uit want leven is zeer flexibel. Maar de mens moet kiezen. Of roofbouw, overbevolking, oorlog en uiteindelijk een apocalyps of een duurzame wereld zowel economisch als politiek.

    (in antwoord op Peter)
 2. Paulraw

  Ach wat zal er van waar zijn .
  De bronvermeldingen zijn altijd nogal vaag
  Moet altijd denken bij dit soort berichten aan de 1e Amerikaans gepromote Irak-oorlog.
  Demoniseren van de vijand.

  Zie vanaf 3 minuten,VPRO programma van enige jaren terug.
  http://www.youtube.com/watch?v=MDhY-PLZE7M

 3. M. Wolff

  roken kan u en uw omgeving schade aanrichten

 4. De Staatsburger

  Propaganda.

Reacties niet toegestaan