Mussolini’s hersenen te koop op eBay

Geloof het of niet, vorige week werden het bloed en de hersenen van wijlen Benito Mussolini, de fascistische dictator die tussen 1922 en 1943 in Italië aan de macht was, op veilingsite eBay te koop aangeboden. Althans, dat beweert Mussolini’s kleindochter Alessandra, sinds 2008 parlementslid namens Silvio Berlusconi’s partij “Volk van de Vrijheid.” Zij heeft afgelopen vrijdag een politie-onderzoek naar de zaak geëist. 
De aanvankelijke vraagprijs bedroeg 15.000 euro, maar volgens eBay heeft niemand de kans gehad om een bod uit te brengen. Het bedrijf heeft de vermelding conform de eigen regels, die het te koop aanbieden van menselijke lichaamsdelen verbieden, van de site gehaald.
Alessandra Mussolini meent dat de stoffelijke resten van haar grootvader gestolen kunnen zijn uit een ziekenhuis in Milaan. Daar werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de dictator, nadat hij in het laatste oorlogsjaar door partizanen was vermoord. Maar volgens het ziekenhuis zijn deze resten in 1947 vernietigd.
Na te zijn neergeschoten werd Mussolini aan zijn voeten opgehangen aan de portaalbalk van een benzinestation bij Milaan, waar hij werd bespot en aangevallen door een woedende menigte.

Bron(nen):   The Daily Telegraph