Levenslang voor eerwraak; getuige in doodsangst

Het griezelverhaal over de verdwijning van de 15-jarige Tulay Goren in Groot-Brittannië is afgesloten met een veroordeling tot levenslang van haar vader Mehmet Goren wegens moord, ook al is het lijk van Tulay nooit gevonden. De belangrijkste getuige, Hanim Goren, de moeder van Tulay en echtgenote van Mehmet, leeft nu in doodsangst. Ze vreest represailles, zo meldt The Guardian.
Welingelichte Kringen besteedde eerder aandacht aan het lot van Tulay die tien jaar geleden verdween (tweede link). De moeder van het meisje had haar stilzwijgen voor de rechtbank doorbroken en vertelde hoe ze haar dochter in januari 1999 thuis aantrof met haar handen en voeten vastgebonden, zo strak dat die paars zagen.
Mehmet verhinderde dat Hanim haar dochter losmaakte en gaf haar opdracht het huis te verlaten. Diezelfde avond dat Hanim het huis had moeten verlaten, belde haar man om te zeggen dat Tulay opnieuw was weggelopen. Van Tulay is nooit meer iets vernomen. Moeder Hanim verklaarde onder meer dat de handen en polsen van haar man een dag na de verdwijning onder de krassen en wonden zaten.
Nadat ze een getuigeverklaring had afgelegd, was de moeder te bang om de rest van het proces bij te wonen. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de vrouw te beschermen, evenals haar tweede dochter Nuray, die ook een verklaring  voor de rechtbank heeft afgelegd.
Nuray heeft haar moeder publiekelijk geprezen omdat ze de moed heeft gehad om na tien jaar alsnog met haar verhaal naar buiten te treden. Ze riep haar vader op eindelijk openheid van zaken te geven en te vertellen waar het stoffelijke overschot van Tulay is.

Bron(nen):   The Guardian  Welingelichte Kringen