Ook Michelle raakt uit de gratie

Michelle Obama maakt een soortgelijke val in de polls als haar man Barack Obama, zo beweert de Los Angeles Times.
Nou is zij helemaal niet gekozen – de Amerikanen kregen haar er als het ware bij toen ze Barack Obama tot president hebben uitverkoren en je kunt haar ook niet verwijten (officieel tenminste niet) dat er met regelmaat minder populaire maatregelen vanuit de Oval Office naar buiten komen. 
Maar dan nog.
De president en zijn vrouw vormen een paar, en doorgaans zijn de polls minder wreed voor de First Lady dan voor de president zelf. 
De cijfers? 55 procent van de Amerikanen hebben een ‘somewhat favorable opinion’ over mevrouw Obama. Dat is 11 procent minder dan een maand geleden en het laagst gemeten percentage sinds de inauguratie van de president op 20 januari van dit jaar. Haar hoogste score was 67 procent.
Mogelijke oorzaak: Michelle heeft zich bijzonder geprofileerd met de plannen tot herziening van het gezondheidsstelsel, wellicht wordt haar dat aangerekend.
Meermalen is bericht (ook op deze site) met welk een toewijding de pr-machine van het Witte Huis te werk gaat om het presidentiële paar te ‘verkopen.’ Daarbij is er ook alles aan gedaan om Michelle als een leuke en zorgzame moeder neer te zetten. 
Het kan zijn dat het grote publiek deze boodschap geloofde. Het kan ook zijn dat het grote publiek niet zo stom is als weleens wordt gedacht.

Bron(nen):   Los Angeles Times