Prins William wil Charles niet dwars zitten. Zegt hij.

Politiek
zondag, 03 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Sinds een maand deden in Engeland geruchten de ronde dat prins William, zoon van kroonprins Charles en Diana, zijn vader voorbij zou streven en opvolger zou worden van koningin Elizabeth, als die dood gaat.
Die geruchten waren gebaseerd op uitgelekte regeringsdocumenten waarin uit de doeken werd gedaan hoe William steeds meer officiële taken gaat uitoefenen die eigenlijk bij de taken van de kroonprins horen. De excentrieke Charles wordt door weinigen gezien als een goede kandidaat koning. Hij houdt van onbespoten groenten, traditionele architectuur en is gescheiden, drie dingen die hem minder geschikt maken. William zelf heeft nu een eind aan de speculaties gemaakt. Althans, zijn perschef heeft de geruchten officieel tegengesproken: "Prins William wil geen schaduw koning zijn en zal zich de komende jaren concentreren op zijn militaire loopbaan."
Het feit dat een koninklijk gerucht wordt tegengesproken is op zich al heel opmerkelijk. En kan van alles betekenen. Overigens gaat hij namens de koningin in januari wel naar Australië.