"Extreem-linkse Obama helpt Amerika naar de knoppen"

John McCain verloor in 2008 de presidentsverkiezingen van Barack Obama, maar met hun keuze hebben de Amerikanen zich ernstig vergist. Zegt McCain.
Ruim een jaar na zijn nederlaag neemt McCain het nu opnieuw op tegen Obama, met een reeks radiocommercials die buitengewoon hard zijn. Met als hoogtepunt: "President Obama voert een extreem-linkse kruistocht aan om Amerika naar een bankroet te leiden."
Volgens The Chicago Tribune zijn de spotjes een soort vlucht naar voren. McCain is gedwongen het verschil met Obama op te blazen, juist omdat hij zich op een belangrijk terrein in hetzelfde kamp bevindt als de president. Beiden willen miljoenen illegale immigranten in de VS voorzien van verblijfspapieren en uiteindelijk Amerikaans staatsburgerschap geven.
Dat maakt McCain kwetsbaar als hij later dit jaar tijdens verkiezingen zijn senaatszetel moet verdedigen. Daarbij wordt hij uitgedaagd door een Republikeinse tegenkandidaat, J.D. Hayworth, die zich fel heeft gekeerd tegen een soepeler immigratiebeleid.

Bron(nen):   Chicago Tribune