Achter de schermen van de campagnes van Obama en McCain

Het nieuwe boek Game Change biedt de lezers een blik achter de schermen van de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zoiets wordt in de VS doorgaans grondig aangepakt en de schrijvers Mark Halperin en John Heulemann interviewden zo'n 200 campagne-medewerkers, van zowel Democratische als Republikeinse zijde.
Zulke boeken gaan zelden over wat er goed ging, want dat leest niet lekker. En ligt de nadruk op wat er fout ging, dan zijn boeken over de verliezende partij vaak net iets boeiender dan boeken die handelen over de winnaar van de strijd. 
Enfin, hier worden beide kampen belicht en CBS News komt met enkele topics.
Hillary Clinton twijfelde enorm of ze moest ingaan op het aanbod om minister onder Barack Obama te worden. Clinton tegen Barack: 'There's one last thing that's a problem, which is my husband. You've seen what this is like; it will be a circus if I take this job.' 
Ja, ook feministes hebben zo hun dilemma's. Obama weet haar desondanks te overreden.
In het McCain-kamp zijn alle ogen gericht op Sarah Palin. 
Bij de voorbereidingen voor het debat tussen beide aanstaande vice-presidenten verliest het campagneteam alle vertrouwen in haar als blijkt  hoe moeizaam Palin zich klaarstoomt voor het duel met Joe Biden.  
Men vreest een debacle van historische proporties en als Palin te horen krijgt dat ze zich niet goed voorbereidt, zegt ze: 'You know, I think that's right.' 
Zo noemde ze bij de voorbereidingen Joe Biden steeds 'O'Biden.' Ach, scheelt ook maar 1 letter.

Bron(nen):   CBS News