De PVV doet met subsidie van de Kamer onderzoek naar uittreden uit de EU

PVV-leider Geert Wilders blijkt deze zomer een gerenommeerd Brits bureau opdracht te hebben gegeven voor een nieuwe studie naar de kosten van een Nederlandse uittreding uit de EU. Vorig jaar liet Wilders al soortgelijk onderzoek verrichten naar de terugkeer van de gulden. Dat schrijft NRC vandaag Uit vertrouwelijke correspondentie van de partij met het bureau, Capital Economics, blijkt dat het bureau voorafgaande aan de studie al aangaf “vrijwel overtuigd” te zijn dat de studie “zal laten zien dat uittreding [uit de EU] voordelig voor Nederland zal zijn”, aldus een e-mail die het bureau 13 mei aan Wilders stuurde en die NRC blijkbaar in bezit heeft. Na onderhandelingen over de prijs gaf Wilders 5 juni het groene licht voor de studie. Wilders heeft aan de Kamer gevraagd of hij de studie mag betalen uit de subsidie die de partij ontvangt om de kamrfractie beter te laten functioneren. Die toestemming heeft hij gekregen,  Het bureau en de PVV willen tegen NRC niet reageren.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  Wat koste dat ons, de belastingbetaler dan?

  • Dutchy

   niks extra’s, is al toegekend aan de PVV.

   (in antwoord op Niegol)
  • Dead Silence

   Druppel op de gloeiende plaat op de 50 miljard per jaar (toeslagen, subsidies, etc) die aan flauwelul wordt uitgegeven.

   (in antwoord op Niegol)
 2. Dutchy

  knap bureau! Is een ongelooflijk ingewikkeld onderzoek en op voorhand al kunnen zeggen dat het positief is, is opmerkelijk. Bovendien is het wel veel zeggend dat de PVV fractie dit op voorhand wil weten of het onderzoek voor hun positief uitvalt. Tot zover echt onderzoek en kom er maar in de spin van de PVV.

 3. Har Davids

  Had Geert niet kunnen wachten tot hij, samen met zijn jaknikkers, de absolute meerderheid in de Staten-Generaal had? Dan kan hij al zijn plannetjes, inclusief uittredeing uit de EU, uitvoeren zonder de belastingbetaler voor zijn onderzoek op te laten draaien.

 4. grasspriet

  Wat is de ophef? Hij heeft toestemming gevraagd en gekregen.

 5. malky

  Ieder tot de EU toegetreden Europees land heeft destijds een goed onderbouwd onderzoek laten uitvoeren, daaruit bleek dat toetreding een uitstekend idee was.
  Paar kleine details, maar daar zijn ze uitgekomen.

Reacties niet toegestaan