Obama’s pr draait door

In deze tijden heb je als politicus nooit genoeg pr-medewerkers om jouw werkzaamheden op te blazen tot gigantische proporties. Spin en pr zijn zo alledaags geworden, dat de politicus die hiervan geen gebruik wenst te maken vermoedelijk totaal onbekend is bij het grote publiek.
President Obama heeft sinds kort te kampen met teruglopende populariteitscijfers, maar laten we niet vergeten dat hij (ook) qua pr tot de allergrootsten behoort. Wel is de vraag of de coördinatie van al die talentvolle bellenblazers goed verloopt.
Gisteren waren 3 naaste medewerkers van de president in verschillende talkshows op de Amerikaanse tv te gast en allemaal zaten ze op te scheppen over Obama's beroemde banenplan. 
Valerie Jarrett is in de pr-industrie duidelijk een beginnertje en Welingelichte Kringen verwacht niet dat zij het ver zal schoppen. Volgens Jarrett waren dankzij Obama's Recovery Act 'duizenden en duizenden banen gered.'
Perschef Robert Gibbs beweerde op een andere zender dat de regeringsplannen 1,5 miljoen banen hadden 'gered en geschapen.' Now we're talkin' 
Grote jongen in dit gezelschap is duidelijk David Axelrod, de man ook achter de verkiezingscampagne die Obama naar het Witte Huis voerde. Axelrod begrijpt als geen ander dat je bij dit soort soudbites niet met cijfertjes achter de komma moet komen. Hou het kort! Hou het helder! Hij draaide er dan ook niet omheen en zei gewoon: 2 miljoen nieuwe banen.

Bron(nen):   Politico      

8 Reacties Doe mee met de discussie →