Een Maltees paspoort kost 650.000 euro

Genoeg rijke Russen en Chinezen staan er om te springen: een paspoort van een EU-land. Binnenkort kunnen ze daarvoor in Malta terecht. Voor 650.000 euro zijn ze officieel Maltees.
Het belangrijkste doel van het controversiële plan is geld verdienen. De Maltese regering rekent op zo’n 300 mensen per jaar, die bereid zijn 650.000 euro neer te tellen voor een paspoort van het mini-staatje. Dat zorgt toch jaarlijks voor bijna 200 miljoen euro extra in de schatkist. Een groot bedrag voor een land met iets meer dan 400.000 inwoners. Op dit moment zijn er al 45 aanvragen. Het nieuwe plan moet ook het internationale imago verbeteren. Het zou rijke beroemdheden nog meer dan nu naar het zonnige landje trekken.
Het plan volgt vijf maanden nadat Malta ruzie had met de Europese Unie over de grote aantallen illegalen die het land binnenkomen met de bekende bootjes over de Middellandse Zee. Het Schengenland kan de 17.000 illegale Afrikanen niet aan en de Europese Unie doet niets om het land te helpen.
Malta is niet het enige land dat rijke mensen op deze manier wil binnenhalen. Spanje is bezig met een soortgelijk plan en in Groot-Brittannië krijgen buitenlanders met een miljoen pond op de bank veel gemakkelijker een Britse identiteitskaart.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Niegol

    lekker weer.
    We hadden al klassenjustitie, we hebben klassen gezondheidszorg (denk je echt dat de rijken achteraan in de wachtrij sluiten?), en nu dus ook klassen immigratie.

    Wat is er gebeurd met eerlijkheid en gelijkheid?

  2. Captain Caveman

    Ik heb net eens nagerekend, maar mijn Nederlands paspoort kostte me uiteindelijk veel meer dan 650.000 euro over de jaren heen.

Reacties niet toegestaan