Nancy Pelosi heeft top van leger gevraagd nucleaire codes bij Trump weg te houden

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Nuis van Afgevaardigde heeft bekend gemaakt dat ze contact heeft gehad met de hoogste militairen van de VS. Onderwerp van gesprek: hoe kan worden voorkomen dat Trump in zijn laatste 12 dagen nog een kernoorlog start, bijvoorbeeld met Iran.

Iedere Amerikaanse president heeft permanent een militair bij zich die koffertjes draagt waarin een president een code invoert die binnen enkele minuten een kernoorlog laat beginnen.

Pelosi heeft de legertop gevraagd waakzaam te zijn voor mogelijk misbruik door Trump, die door een oorlog te starten mogelijk ook de machtsoverdracht kan voorkomen of frustreren.

"Vanmorgen sprak ik met de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs Mark Milley om beschikbare voorzorgsmaatregelen te bespreken om te voorkomen dat een onstabiele president militaire vijandelijkheden start of toegang krijgt tot de lanceercodes en een nucleaire aanval beveelt", schrijft Pelosi. "De situatie van deze losgeslagen president kan niet gevaarlijker zijn, en we moeten er alles aan doen om het Amerikaanse volk te beschermen."