Te koop: cd met gegevens belastingontduikers

Politiek
door Admin
zondag, 31 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Een informant heeft Duitse autoriteiten een cd aangeboden met gegevens van 1.500 belastingontduikers. Die met hun grote kapitalen (175 miljard euro is de schatting) de grens overgingen en in Zwitserland een goed heenkomen zochten.
Wil de Duitse fiscus deze gegevens graag hebben? Jazeker! Dat kan maar de informant wil daarvoor geld terugzien: 2,5 miljoen euro. In Duitsland is nu een discussie ontbrandt over de vraag hoe legitiem deze deal zou zijn. En net als Nederland is Duitsland bijzonder christelijk uitgevallen, dus u begrijpt dat de bezwaren luidkeels worden verkondigd. Er zijn zelfs al vergelijkingen gemaakt met de slang in het paradijs die Eva een heerlijke appel aanbiedt. Oftewel: de cd met de gegevens is een verboden vrucht. Veel Duitsers zitten met hun spaarcenten in Zwitserland, zie bijgaande grafiek, wat de naijver in Duitsland weer enorm voedt. Het kan niet anders of nu moet de minister van Financien,
Wolfgang Schäuble (CDU), een besluit nemen: kopen of niet. En omdat aan de kwestie een morele dimensie zit, praat iedereen in Duitsland luidkeels mee.