Anonymous slaat weer toe: computers Amerikaanse overheid gehackt

Hackers van het Anonymous-collectief hebben ingebroken in computers van diverse Amerikaanse ministeries en organisaties. Ze zouden persoonlijke informatie van 104.000 werknemers en hun familie in handen hebben, waaronder gegevens van 20.000 bankrekeningen.
De hackers hebben gebruik gemaakt van een fout in de software van Adobe. Sinds december zijn ze al op deze manier bezig met verschillende inbraken. Met zogenaamde back doors zorgden ze ervoor dat andere Anonymous-leden ook weer konden inbreken in computers van onder meer het Amerikaanse leger, het ministerie van Energie en het ministerie van Volksgezondheid. Volgens een memo van de Amerikaanse overheid zijn de cyber-aanvallen een wijd verspreid probleem dat nodig aangepakt moet worden.
De computerinbraken maken waarschijnlijk deel uit van de operatie Last Resort. Met deze operatie wil Anonymous zich wreken voor de zware straffen die enkele leden eerder kregen voor hun criminele activiteiten. Zo moest de bekende computerprogrammeur en internetactivist Aaron Swartz vrezen voor 35 jaar cel en een miljoen dollar boete, nadat hij illegaal 4 miljoen wetenschappelijke artikelen downloadde. Hij pleegde zelfmoord nog voor zijn proces was begonnen.
Eerder hackte de Anonymous-groep Paypal, nadat Paypal weigerde donaties aan Wikileaks te verwerken. Ook Sony en beveiligingsbedrijf HB Gary Federal waren al eens slachtoffer.

Bron(nen):   Huffington Post      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Niegol

    goh, ze zijn dus nog lang niet zo erg als de NSA

Reacties niet toegestaan