De PvdA en de puntjes op de i

 De afgelopen week grapte premier Balkenende dat er in het debat over het rapport-Davids en de standpuntbepaling over 'Irak' nogal veel 'i' voorkwamen waarop nog puntjes moesten worden gezet. Maar Irak is kinderspel vergeleken met die andere kwesties met een 'i': islam, immigratie en integratie. 
Op dat punt een interessante analyse van Carel Brendel op zijn site 'het verraad van links' over de manier waarop de PvdA met haar seculiere traditie omgaat. De sociaal-democraten verkeren op dit punt in dermate grote verwarring, dat zij op aller flanken dreigen te worden leeggegeten. 
Allerlei christelijke symbolen (zoals het eeuwige kruis op de mijter van Sinterklaas) zijn de laatste decennia uit het openbare domein verbannen, maar van islamitische symbolen moet je afblijven. Ook D66 en GroenLinks vertonen die neiging, alleen de SP moet er ter linkerzijde niks van hebben. 
Toch riepen afgelopen week een aantal spraakmakende 'allochtonen' van het type Mohammed Benzakour op om vooral niet op de PvdA te stemmen, omdat de PvdA vreemdelingenhaat en het kwetsen van moslims in hun religieuze gevoelens zou bevorderen. En dat terwijl de PvdA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen toch al zoveel autochtone stemmen dreigt kwijt te raken. 
Enige voordeel: als allochtonen al niet meer op de PvdA willen stemmen, kan de PvdA ook nooit meer'de 'Partij van de Allochtonen' worden.

Bron(nen):   Het verraad van links